My Hero. MUST SEE!!

Sunday, November 22, 2009

Okey, okey... Aku tulis lah ni!

Aihhh... na tulis blog pun kena paksa. Aku macam dah malas na menulis lagi. Penat tau tak? Ini pun hasil 'anjingan' dari Jen dan Ammar. Terima kasih bagi aku booster!


sighing and wiping a few drops of sweat, as a result from thinking what is the most appropriate words to write as an intro


Malas nya aku. Tapi aku lebih malas na buka Facebook, sebab tak ada apa-apa. uhh... Dah la bila aku click The Sim 3 tu macam tak bergerak saja. Oh!


Exam dah habis. Baru habis hari Khamis tu. Aku harap paper DataStructure tu lepas la. Tak mahu repeat. Lagipun biar aku jadi LEGEND! Kalaula... Kalaula...


Kini sedang duduk berehat-rehat, sambil membelek-belek catalog Avon, lepas habis tu, tengok catalog Ikea pulak. Macam banyak duit je aku na beli. Caittt.. Get a job first la dey! Ini na kerja la ni. Kerja dari rumah. Aku tolong-tolong ajar kan anak orang. Mahu? Sila berhubung. Ini serious. Aku serious tau. Lihat bagaimana aku bold kan font tu. Harga boleh runding.


Sudah-sudah. Bagi aku fikir lagi apa mahu tulis. Dem u Jen & Ammar. Penat tau menaip. Daa~

Tuesday, August 18, 2009

Al Fatihah Buat Stella~

Untuk sebarang maklumat lanjut-->
Click here:
Gambar Ammer Awang & Late Stella

Saturday, August 15, 2009

Kurus Ke?

ahah! Next week cuti. Jadi bolehlah aku duduk-duduk memikirkan idea apa na tulis kat blog aku ni, tanpa risaukan segala homework yang perlu disiapkan. Humhh. Nasib baik UM masih baik sebab bagi cuti midsem seminggu. Kesian kat CD sebab cuti midsem sekali dengan cuti raya. haha. Maaf CD, tak ada niat na sakitkan hati kau, cuma aku rasa lawak je.
.
Jumaat minggu lepas aku ada timbang tau. Bila aku naik je scale tu, terus terkejut aku. Kenapa berat sangat ni???? Mula la aku risau. Bukan sebab apa, tapi berat badan berlebihan boleh membawa kepada pelbagai penyakit yang berbahaya, kata doktor lah. Tapi serius, memang aku risau. Jadi aku mengambil langkah berjaga-jaga...
.
Sejak dari tu, aku cuma makan roti. Kalau tak wholemeal bread, aku makan roti breakthru. Tak letak spread beb. Then aku beli smoked chicken ham dan frankfurter brand 5 Star tu, steam je, setiap hari. Potong-potong tomato, coral salad, susun-susun atas roti, then makan. Yum yum! Pastu aku beli salmon cut. RM34.50 per kg. Tak kisah la. Potong cili padi banyak-banyak, tabur atas ikan tu, then steam. Peh, mengancam! Kadang-kadang snack aku apple, sebab lapar jugak sometimes.
.
Aku exercise jugak. Ikut 3 CD Bellydance yang aku beli lepas aku SPM dulu. Masa tu diet jugak. Turun 13kg. Skang ni naik balik 13kg tu, sebab tu aku semangat na turunkan balik. Ini diet aku la. No frying, low oil & fat, low carb, low sodium, low everything. Masuk seminggu ni, aku da turun 2.8kg. Kalau kita congak, dalam satu bulan, approx aku boleh turun 11.2kg. Dan aku mintak tempoh selama 3 bulan dekat Hubby, kira ambil cabaran dia suruh aku kurus. So lepas 3 bulan, agak-agak aku turun 33.6kg. Memang ranting sangat-sangat la aku kalau macam tu. Ideal weight suda la kan?
.
CD, ingat deal kita bulan 12 ni. Timbang berat dekat scale shopping complex yang bising tu ok! *nanti bila tiba turn kau dia jerit "ANDA GEMUK"* Jadi Hubby, I rasa janji-janji manismu untuk belikan I 1 baju per 10kg loss tu terpaksalah you tunaikan. So, get your money ready aaa... Another Zara coming! wuhhuuuu~
.
p/s: terpaksa kurus, sebab possibility B kurus tu, sangat tinggi. Nanti dia cari lain!

Friday, July 31, 2009

Misi Buka Rahsia

Ehem ehem... kembali! Masuk hari ni da 2 minggu Hubby kat ALAM. Tinggal lagi seminggu je. Gila rindu aku. Serious. Mula-mula ingat ok ok je, sekali rindu jugak. Urghh. But I'm very sure he feels the same, sebab semenjak dua menjak ni selalu curi-curi contact aku pakai handphone member dia yang berjaya di smuggle. *oh, alamak! pecah tembelang.*
.
Esok na berangkat ke Melaka, the state famous with their reputation of being the state with the most cases of H1N1. *betul ke ni?* Orang Melaka jangan marah aa. Betulkan aku kalau aku salah. Walaupun da dekat dengan ALAM, tapi still tak boleh na jumpa. Waaaaa... Meraung-raung la aku depan gate ALAM tu.
.
This past few weeks, aku sudah dipenuhi dengan projek-projek 'picisan', seperti pilih tajuk untuk presentation group, group project dan berbagai-bagai aktiviti lagi. Sangat bosan dan sangat penat. Huh, tu lah. Haritu masa cuti sem, na sangat cepat-cepat naik sem baru. Ni kan da pening-pening kerbau dah.
.
Pintu masuk UM juga boleh tahan sesak sejak hari pertama penguatkuasaan pelekat kenderaan dilakukan. Tapi dalam minggu ni, semua beransur pulih. Da tak ada line panjang depan gate KL and PJ. Kalau tak, kau akan ingat ada accident kat depan sana. Nasib baik jugak aku berjaya dapatkan sticker *credits to Ikhe dan ehem ehem nya c:*. Kalau tidak, aku kena parking dekat parking lot depan KKTAZ, dan ambil shuttle bus keliling UM, dimana aktiviti tersebut yang cuba aku elakkan selama 3 tahun berada di UM. *naik bas buat aku mual dan ngeri, sebab masa selekoh aku rasa macam bas tu na terbalik.*
.
Last sekali, aku da tak tahu na tulis apa, sebab memang aku tak ada idea. Haaa, lagi satu. Siapa penyelia wanita KKTAZ yang gempal tu? Dia agak menjengkelkan. 1 word, IEEEUUUUWWWW!

Friday, July 10, 2009

A Zillionth Time Comeback Attempt

Aduh. Lama betul aku tak update blog ini. Uhh, I've been extremely busy *tak ada idea sebenarnya, saja aku control cantek*. Reunion Ber-Futsal budak-budak Serting kat Sports Planet malam semalam pon aku tak pergi, tambahan pulak time yang mereka set tak kena dengan schedule aku. Lain kali buat awal-awal, sebab anak dara tak baik keluar sampai lewat malam. For the past 2 weeks aku memang tak ada mood na sign in blogspot and write something. Entah la. Dan sekarang ni pulak, classes aku dah start. 5 hari seminggu, dan jadual hari Rabu agak padat. DEM! Bila aku na habis belajar ni? Tak sabar dah rasanya na bayar balik loan PTPTN aku yang separa banyak, dan tak sabar jugak na sambung bayar Kelisa ni *aku rasa by the time aku habis study, da habis kot parents aku bayarkan*, dan tak sabar na berhutang bila aku angkat Mini Cooper satu!
.
Cerita pasal study, next week Hubby aku berangkat lah ke Melaka for ALAM induction weekS. Note the 'S'! Weeks without contacts, ouhh. Thats the hardest part 'son! After that berangkat pulak ke Batu Rakit. Itu kira ok lagi lah. Outline nya, bila dah second year, he'll be offshore for a whole DEM year. Pehh, itu lagi challenging untuk aku *to keep myself away from temptations. Ahah, tak adalah. Aku sangat setia*. Tapi macam mana pun aku still wish him goodluck! Cepat-cepat balik dan masuk meminang, okeh?
.
Actually ini kira comeback aku ke dunia blogging, sebab aku da lama sangat tak menulis nih. Banyak kali aku tulis draft, tapi delete balik because I was talking jibberish. There's a few kinks here and there but i'll grow out of it! Jadi aku harap kepada sesiapa yang masih belum giveup mengikuti my humble blog ni *terima kasih banyak-banyak*, teruskan sokongan anda. Biasalah, aku bukan Shakespeare yang memanjang ada idea. Lagipun lepas ni mungkin banyak assignment aku kena buat. Ye la, baru first week lecturer da bagi tutorial. Aku belum masuk mood study pon lagi. Lecturers ni macam tak pernah jadi student pulak. Caiitt!
.
Ok lah, at this hour pon aku belum mandi lagi. Ada satu macam punya bau dah ni. Baru bercadang na ke toilet, tapi tiba-tiba terlekat depan laptop. Aku sign off dulu *for now*. Daa~

Siri Tag #005: Award Dari Dill


Thanks a tonne for the award, Dill!
homemade kan?
muchas gracias!

Sunday, June 21, 2009

Hari Ini Hari Bapa





Happy fathers day, Ayah!!

lots of love,
your precious angel!

Saturday, June 20, 2009

Kata Chenta #005: MAAF SECARA TERBUKA, dan tertutup.


"skng u da tw kan, how your 'terok' carelessness affects me?
i really luv u, sbb tu i amek hati

syg...
luv, trust & honesty exist together
without one, how can we be happy?

im so sorry sbb tak bincang ngan u
instead im so self-centered, off fon, n sulk
my bad. really sorry.
and about the facebook thingy also really sorry
im so foolish
i guess i xdpt na kawal perasaan i...

nothing i want more in this world than to be with u
i syg u sgt2 tw.
BTW, enjoy the action figure below.
Luv u so muchosss. mmuuaacccxxx~"


Ini apa yang aku hantar pada dia, aku betul-betul tak tahu kenapa aku publish bukan-bukan dalam facebook. Masa tu aku gila kot. Mungkin bulan mengambang.

To my Hubby,
again I want to say I am extremely sorry *now publicly*, I hurt your feelings while trying to have mine fixed. But you know I really love you and I would do anything just to have you by my side. Lain kali janji tak bagi tau satu dunia masalah rumah tangga kita ok! Sumpah tak poyo dah. Sayang you tau busyukk c:

Monday, June 15, 2009

Hati-hati dengan Hati!

3:50 P.M
Room, Bed.


On my stomach, trying to read Getting Rid Of Matthew. Skull's breaking. Closed the cover, put my throbbing head on my folded arms infront of me, while trying so hard to stop my eyes from bursting tears. Soft melodious sound emitted from the computer bearing Open Arms. I finally decided to pick up a pen, and embedded the ink on a piece of paper, before typing it on this virtual diary of mine.

I've only read a couple of words from the paperback, but it seems to wander off, not sticking into my goddamn head. I was distracted and sad.


Peh, da macam Sophie Kinsella pulak. Aku tengah dalam mood na ayat novel kot. Tapi benda yang aku mahu cerita hari ini bukan cerita lawak, bukan juga cerita setakat untuk suka-suka. Ini kisah serious. Ini kisah boleh bikin orang marah, ini kisah boleh bikin orang sakit hati, ini kisah boleh bikin breakup! Tapi ini juga kisah benar, kisah yang terjadi, kisah aku yang makan hati *jika anda sedang cari preview novel Kacip, anda sudah salah taip URL*.

Cerita-ceriti ini bermula begini. Mula dengan aku terasa hati. Mana tak nya, bila kekasih hati mula buat tek peduli, pasal perasaan aku yang separuh mati. Ini jangan kau salah erti, bukan aku jeles membuta tuli. Nak buat macam mana, aku dah tak sedap hati.

Mungkin dia tak ada apa-apa, tapi caranya saja yang tak kena. Aku bukan kisah kau na pergi mana dengan siapa-siapa. Beyonce , Madonna mahupun Lady Gaga, tapi tolonglah, buka mulut cuba cerita. Jangan biar aku tertanya-tanya. Ini dah last minute baru kau na kasi berita. Itupun agaknya kalau aku tak tanya, sampai sekarang kau tak bercerita. Cakap lepas plan dibuat, itu tak dikira. Sama juga macam kau tak mahu cakap apa-apa. Perasaan aku lansung kau tak na jaga, na tanya pendapat lagi tak payah cerita. Atau memang kau sudah punya agenda, yang semestinya kau mahu simpan jadi rahsia? Mungkin kau akan kata aku mengada-ngada, hell yeah, tapi ini yang aku rasa!

Aku menulis di sini cuma agar kau tahu, aku tak na duduk diam macam batu. Cuma aku rasa respek kau pada aku kurang di situ, kau buat aku macam tunggul kayu. Kalau sudah plan 2 3 hari dulu, kenapa tak na bagitahu aku? Supaya aku tak payah merapu-rapu, baik aku pergi baca buku. Kau tahu, benda-benda kecik macam ni yang buat aku tahu, sejauh mana kau sayang pada aku. Mungkin semua ini tuhan dah tentu, supaya aku bukak mata dan tak terus malu. Aku juga patut sedar dan harus tahu, mana tempat aku dalam hati kamu.


p/s: ini MUNGKIN tiada kaitan dengan sesiapa, cuma aku suka-suka buat drama, dan MUNGKIN cubaan novel pertama.

pp/s: mungkin aku boleh jadi bintang rap terkemuka.

ppp/s: Jadi bagi kau, aku ni siapa ya?

Siri Tag #004: ABCs of life

as tagged by Jen
A is for Appeton, not Aaa... apa ni? tak faham aku

B is for Burden. haihhh

C is for Cekodok. Best kalau dimakan di petang hari

D is for DUMBDUMB. well, sounds like me

E is for Euuuuuwwwww! Life's gross.

F is for F-word. teringin sangat na sebut pada seseorang

G is for Gums. ingat tak gums hitam putih dulu-dulu tu?

H is for Hampeh. anda seorang yang hampeh~

I is for Ignore. operation Ignore is looking smooth!

J is for Jengjengjeng... *aku really tak punya idea*

K is for Korn. ni je yang aku ingat buat masa ni

L is for Love, because it hurts like hell

M is for Mary had a little lamb!

N is for Najwa. my name my name!

O is for OompaLoompas. Na Wonka satu!

P is for Pipiyapong. Nama yang tak henti-henti keluar dari mulut Jimi. Dia ada fetish agaknya

Q is for Quilt. best gila tengok katil aku tu.

R is for Rage. Nampak tak api keluar dari hidung aku?

S is for Sak. yu sak!

T is for Torture. im in one torture chamber nowadays

U is for Umbrella.

V is for Vulnerable. aku rasa sangat vulnerable sekarang. iyyaahhh. dush!

W is for Whack-ing you anytime i see you next time!

X is for Xylophone. teringat ABC atas meja masa aku kanak-kanak dulu

Y is for Yoyo... im really out of idea

Z is for Zwillings. penat aku surf internet semata-mata na check logo dia.
*tak mahu tag siapa-siapa. tak punya mood*

Thursday, June 4, 2009

Entry With No Appropriate Title

just 3 words:
WATCH SHALLOW HAL
p/s: Suffi kelihatan sedikit bulat dalam Suara Siswa selasa lepas!

Tuesday, May 26, 2009

Siri Tag #003: And the award goes to...

haaaa... writing again. Kali ni award pulak, actually aku rasa ini adalah salah satu form tag cuma dibuat dalam bentuk award. Anyway, thanks a lot to the person yang bagi award ni.

as awarded by Qaira




ATIRA QAIRAWANI AHMAD TAJUDDIN...
:was my cubemate at PASUM. miss the good old days
:is totally in love with Alif (bukan Aliff Aziz)
:love to sing, kan kan? kita sama saja babe!
:pernah membantu aku untuk melakukan satu komplot jahat. uihh, jahat dia ni
:sedang meneruskan pengajian di UM dalam bidang Sains Komputer major MIS, ye eh?



NAJWA MOHD NASIR...
:sedang cuba berdiet
:merasa sangat bosan bila tidak ke kelas (rajin ni)
:sedang merindui seseorang
:adalah seorang yang baik
:juga tidak terlepas dari perasaan benci
:tidak akan menyatakan nama-nama mereka yang di-condemn olehnya
:ingin keluar melihat dunia satu hari nanti, dengan duit hasil titik peluhnya sendiri, bukan duit yang dicuri atau disonglap
:berminat dengan teoisme (bukan sebarang ajaran sesat)
:mahu menjadi seorang isteri dan ibu yang mithali. ewahh!
:ingin menyatakan bahawa "Saya sayang kamu" (bukan semua, im bitter!)



TAGGING...
sesiapa yang terbaca entry ini...

Instruction:
1. placeTheAwardOnYourBlog.
2. describe5OrMoreAboutTheAwardGiver.
3. describe10FactsAboutYou.
4. taggedAnother5Person.

Kata Chenta #004: Wedding???

Mula-mula, maaf sebab aku da lama tak update. bukan sombong (sebab aku xpenah sombong beb), tapi yang sebetulnya aku tak ada idea na tulis apa. Aku macam kehabisan idea. Maybe the hidden anger inside me was preventing me from thinking creatively (macam lah aku ni kreatif sangat. cet!). Well, macam-macam perkara jadi sejak kali terakhir aku menulis, ermm, mem-post will be more accurate. Walaubagaimanapun, dengan keadaan kekeringan idea untuk meng-update (update dalam BM apa ek?), aku tetibe terdengar lah lagu ni. Gila touching. Its a song by Journey, an 80's band. Lagu ni popular during the early 80's, to be exact '82, dalam album Escape. Kiranya lagu ni evergreen lah. wuhhuuu!

Going straight to the point, this song describes a part of my life. Its going to be one of my wedding song (soon, soon!). I would like to dedicate this song to THAT MAN, who make me feel like Im living my fantasy, whom I will cherish all my life (tu kalau dia tak tinggalkan aku lah, hope not), and my cook in Restaurant City. Hmm, aku ni tak reti na berayat-ayat ni (I bukan macam you, sangat jiwang. huh). Happy reading (you might as well want to listen to it)


Open Arms - Journey

Lying beside you, here in the dark
Feeling your heart beat with mind
Softly you whisper, you're so sincere
How could our live be so blind
We sailed on together
We drifted apart
And here you are by my side

So now I come to you, with open arms
Nothing to hide, believe what I say
So here I am with open arms
Hoping you'll see what your love means to me
Open arms

Living without you, living alone
This empty house seems so cold
Wanting to hold you, wanting you near
How much I wanted you home

But now that you've come back
Turned night into day
I need you to stay.

(chorus)
*gambar tidak disertakan, kerana semua tak berapa na cantik*

Monday, May 11, 2009

Siri Wajib Tengok #001: Chicken Ala Carte

Wednesday, May 6, 2009

Jawapannya, TIDAK!

Merujuk kepada post PEREMPUAN BOLEH DIBELI? bertarikh 2 Mei 2009, persoalan ni telah diajukan oleh En Hasnun Adha kepada dunia supaya dijawab. Hari ini, aku da mula ada idea untuk menulis reply nya. Maaf atas kelewatan, tapi janji tetap janji!

Perempuan ini bagi aku boleh dikategorikan kepada 2 sahaja.
1. Kumpulan wanita-wanita berguna, tapi bukan apa-apa jenis kugiran.
2. Geng hampeh, juga bukan geng kapak seperti dalam cerita Kungfu Hustle.

Untuk mengisih *ni lah sebab aku suka rojak bahasa, sebab ramai yang tak paham. isih bermaksud 'sort'* perempuan-perempuan dalam dunia ni senang saja. Kalau perangai lebih kurang aku, akan dikategorikan dalam kumpulan pertama. Aku tak mahu lah membuat kesimpulan panas yang akan membakar sesetengah wanita yang lalu lalang di sini. Tapi sekarang ini, memang ramai perempuan kategori 2. Bukan sebab apa, tapi desakan hidup. Kadang-kadang mereka rasa harta dan rupa pasangan mereka itu yang boleh menaikan kedudukan mereka di mata rakan-rakan. This is all phsychological problems. Padahal, kebahagiaan abadi tak meminta semua itu. Macam manapun, fakta tetap fakta. Tak kan aku na nafikan semata-mata kerana aku juga perempuan. tapi bukan semua...

maaf kalau apa yang aku katakan ini menyinggung sesiapa. tapi ini pendapat aku. Bagaimana kau menerimanya, terserah! Mungkin kau kata kau pernah menemui cinta sejati, tapi bila dia senang meninggalkan kau hanya kerana desakan rakan-rakan, I think you should know where you stand! tutup cerita, sampai sini saja.

*aduhhh... na pegi toilet lahh. waaaaaa*
*bunyi flush. Lega*

sambung balik. hmmm. macam ni lah. we have to believe in fate and karma. what goes around comes around *ye tak bob?*. Sebelum kita salah kan other entity, we should ponder for a bit, is there anything we have done wrong to deserve what we are going through right now? And I'm not just saying this to you, but also a reminder to myself as well. Tuhan tu kan maha kaya. He will not just let anything be unpunished. Dan kita juga jangan lupa, setiap yang berlaku tu ada hikmah di sebaliknya. In mat salleh they say, behind every cloud there is a silver lining. But there's plenty of those guys yang tak pernah puas dengan apa yang mereka ada, walaupun dah jumpa perempuan yang sayang gila pada mereka. So, these kind of man, you better watch out, because your story will be revealed sooner or later.

ramai saja perempuan yang baik-baik yang belum kau temui *maaf, aku sudah berpunya*. One day, when you meet one, you will be thankful to these 2nd category girls for dumping you *cuba tanya Peyuh, betul tak apa aku cakap*. Percayalah, sebenarnya mereka ni yang membuka peluang kau untuk bertemu dengan yang lebih baik, mengajar kau untuk lebih berhati-hati dalam hidup, tunjukkan kepada kau bagaimana realiti dunia yang sebenar, dan jadikan kau segagah The Lantern *entah kenapa The Lantern yang aku ingat*. Enjoy life bro *tak kiralah untuk kau atau siapa-siapa yang kau maksudkan dalam post terbaru kau itu. Aku buat-buat tak tahu saja. lalala* !


p/s: masuk kali ni da 4 kali aku keluar masuk tandas selepas minum FaberMax. urghh!

Monday, April 27, 2009

Dedicated to an anonymous girl~

GIVES YOU HELL - All American Rejects

I wake up every evening
With a big smile on my face
And it never feels out of place.
And you're still probably working
At a 9 to 5 pace
I wonder how bad that tastes

When you see my face
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell

Now where's your picket fence love
And where's that shiny car
Did it ever get you far?
You never seem so dense love
Never seen you fall so hard
Do you know where you are?

Truth be told I miss you
Truth be told I'm lying

When you see my face
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool you're just as well hope it gives you hell
I hope it gives you hell

Tomorrow you'll be thinking to yourself
Where did it all go wrong?
But the list goes on and on
Truth be told I miss you
Truth be told I'm lying

When you see my face
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool you're just as well hope it gives you hell

Now you'll never see
What you've done to me
You can take back your memories
They're no good to me
And here's all your lies
You can look me in the eyes
With the sad, sad look
That you wear so well

When you see my face
hope it gives you hell, hope it gives you hell
When you walk my way
I hope it gives you hell, I hope it gives you hell
If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool you're just as well hope it gives you hell

When you see my face
hope it gives you hell, hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you walk my way hope it gives you hell,
hope it gives you hell (hope it gives you hell)
When you hear this song and you sing along well you'll never tell
And you're the fool I've just as well I hope it gives you hell
When you hear this song I hope that it will give you hell
You can sing along I hope that it puts you through hell

p/s: dedicated to one fool. its absolutely for you BIATCH

Wednesday, April 22, 2009

Book Club #001: Angels & Demons

Despite having final exam this week and the following, i still have time to go to the Pesta Buku held at PWTC. One hell of a day!
.
Tak mahu cerita panjang pasal pesta buku, cuma aku masih tak habis pusing-pusing keliling 4 dewan tapak pesta tu. na pergi lagi nanti.
.
Tapi sekarang ni, apa yang penting (KERJASAMA) yang aku na kongsi kat sini ialah, review buku yang baru aku beli, Angels & Demons karya Dan Brown!
.
Worl-renowned Harvard symbologist Robert Langdon is summoned to a Swiss research facility to analyze a cryptic symbol seared into the chest of a murdered physicist. What he discovers is unimaginable: a deadly vendetta against the Catholic Church by a centuries old underground organization - the Illuminati. Desperate to save the Vatican from a powerful time bomb, Langdon joins forces in Rome with the beautiful and mysterious scientist Vittoria Vetra. Together they embark on a frantic hunt through sealed crypts, dangerous catacombs, deserted cathedrals, and the most secretive vault on earth... the long-forgotten Illuminati lair.
.
If you ever read or watch The Da Vinci Code, you should be very familiar of this Langdon guy. Aku suka cerita-cerita macam ini, even some say it distort the history timeline. Still, by only reading the first 31 pages of it, I can say it is utterly exciting.
.
.
p/s: Searching for The Southern Vampire Series aka Sookie Stackhouse book #01-08. Book #09 will be released May 2009! Once i got my hands on them, i'll do the review. I love the TV Series TrueBlood which is based on these books!

Wednesday, April 15, 2009

Video As Promised!



It is advisable for you guys to shut your gaping mouth because I'm damn good!

anda boleh cari saya di mana.

hint: I'm infront!

*tolong 'mute' kan music player di bawah untuk kesan efek terbaik*

Thursday, April 9, 2009

Cocurriculum Fiesta Teaser


full story? later eh...

-credits to Hazmi Mansor

Thursday, April 2, 2009

Feseni UM dan Assignment!

tak ada kaitan pon antara feseni da assignment aku yang menggunung ni. Cuma saja aku na highlight kan tentang kesibukan aku bila na habis-habis sem ni. Banyak sangat assignment yang lecturer bagi. Ada subjek sampai 2 assignment dia bagi. Tak tidur aku! Presentation lagi. Jadi kalau aku tak datang meeting tuh, paham-paham lah. Sekarang ni, jumlah assignment dan presentation aku meningkat kepada 7. Minggu lecture tinggal seminggu je lagi. Itu pun masih na bagi banyak-banyak tugasan. Melampau betul UM sekarang ni...

Walaubagaimana sibuk pon aku, aku masih berkesempatan pergi tengok Pop Band @ Feseni 2009. Thanks to Ikhe sebab belanja tiket dan hantar aku pulang sebab ayah tak bagi aku drive sorang-sorang bile malam semakin larut. *pehh... ayat!*

Tengah enak melayan performance kolej 5 *kot*, tiba-tiba ada announcement suruh evacuate DTC. Katanya sebab ada ancaman keselamatan. Dengar-dengar ada bomb threat. Tak tahulah betul atau tak. Anyway, aku malas na membebel, sebab Jimi tengah tunggu aku untuk buat assignment SAD yang kena hantar esok! Ada piccas, jadi, sila enjoy!


bro ni suara best! tahniah KK9


love his hair. or WIG??





Ijat... subjek terbaik aku malam tuh. gambar dia banyak yang menjadi.
sangat photogenic. thanks!

Chot - lead. partner aku time tarian rakyat. we will rock the stage on the 9th nanti

Wednesday, March 25, 2009

alahai MPMUM

Pertama-tamanya, aku ucapkan tahniah pada PMIUM sebab mereka berjaya menguasai majoriti kerusi umum di Universiti Malaya. Dan pada waktu ini, aku juga rasa masih belum terlambat untuk aku ucapkan tahniah itu kan? Better late than never, they say!
.
.
Harapnya dengan perubahan pucuk pimpinan di UM kali ini dapat meng-improve kan lagi segala cacat cela *aku cuba mencari ayat terbaik, but failed!*. Bagus jugak ada perubahan, kalau tak, bosan pulak kan? Lagipun, bagi la peluang sekali. Kalau ok, boleh undi lagi tahun depan. Kalau tak, sekali aje la jawab nya!
.
.
Tapi kat sini ada beberapa perkara aku na highlight kan. Aku rasa ada baiknya jika MPMUM sessi ini lebih mementingkan perihal dalam kampus berbanding campur tangan dalam urusan politik luar. Ingin aku tekankan, politik kampus dan politik 'real world' are two totally different entity. Kami mahasiswa UM lebih memerlukan pemimpin pelajar yang peka dengan permasalahan kami berkaitan kampus berbanding isu-isu luar. Suara-suara kami ini siapa yang na dengar, wahai MPMUM?
.
.
Contoh 1:
TNC dah keluarkan perutusan, untuk sessi 2009/2010, semua pelajar tahun 1 & 2 tidak dibenarkan membawa sebarang bentuk kenderaan bermotor termasuk lori dan traktor. Pelajar tahun 3 pulak hanya dibenarkan membawa motosikal. Alasannya, WE WANT TO GO GREEN *visit www.earthhour.org/malaysia*. Memang betul, social responsibilities sangat penting. Tapi macam mana dengan kami yang ada kelas kat 2 fakulti yang berbeza? Fakultinya jauh-jauh pulak tu. ye, memang ada shuttle bus, tapi bukan setiap masa. The situation is like this, bayangkan kelas yang back-to back. Pukul 1-2, System Analysis di FSKTM. Pukul 2-4, Intoductory Accounting di FPP. Kalau na jalan, maulah ambil masa 15 minit. Tu kalau bigwalk lah. Na tunggu shuttle bus? Hah, buatnya shuttle lambat? Maunya aku kena lock kat luar lecture hall tu. Kalau na bawa moto pon, bukan semua ada lesen. Contohnya aku ni.
.
Solution contoh 1:
Boleh tak MPMUM usahakan supaya, pelajar tahun 3 yang tinggal luar kampus sahaja dibenarkan bawa kereta? This is vital, sebab, tak kan da 3rd year masih mahu ponteng kelas? Datang lambat. Some of us are in our final year tau tidak? Kami na grad cepat, na kerja and kawin! Bukan semua umat manusia ni ada lesen moto. Lagipun, sangat inconvenience lah bila kelas kami ni ada pada waktu malam. Shuttle mana ada malam-malam ni. Tolonglah pertimbangkan.
.
.
Contoh 2:
Kenapa na bantah PPSMI? Bukan kah English tu lingua franca? *ewah aku* . Kenapa harus sempitkan minda? Bukan na pinggirkan Bahasa Melayu. Bahasa itu tak pernah terpinggir pun. Kalau kat rumah, kita cakap Melayu jugak kan? Apa yang terpinggirnya? Setakat 2 subjek itu saja yang diajar dalam Bahasa Inggeris. Tak luak lah! Yang penting, masing-masing tak lupa akar umbi. That's what matters. Kalau na kata guru-guru tak terlatih untuk mengajar dalam English. kita latih la. Math and Scientific terms kebanyakkan nya memang dalam Bahasa Inggeris. So, guna aje lah. Bila dah masuk U nanti, belajar dalam English jugak. Bukan kah melentur buluh dari rebungnya? Kalau da jadi buluh macam kita ni, memang English kemana, Manglish je jadinya.
.
.
Apa pun, aku harapkan pimpinan MPMUM kali ini lebih baik dari yang sebelumnya. WE LOVE UM. *bukan sebab ini tagline PMIUM ok. sebab memang aku sayang UM. as if*

Monday, March 23, 2009

KESiBUKAN ASSiGNMENT MELAMPAU

SANGAT SANGAT SIBUK
nak kentut pon tak ada masa
nanti nanti saja aku update hokeh?
by the way, I NEED TO BREAKAWAY~

Sunday, March 15, 2009

Kau, Aku dan Definisinya

Manusia: Ciptaan Tuhan Paling Sempurna
Tapi, sempurnakah kita?
.
.
*letak tangan atas dagu, menung, dan fikir*
.
.
Aku suka perhati manusia
They are capable of doing WONDERS
under special circumstances
or even not so special ones
.
.
Manusia, oh manusia
Aku juga manusia, macam kamu semua
Kadang mula rasa lemah
Sedih
Marah
HOPELESS
Bagus
Selalunya macam bagus aje
.
.
But humans do fascinate me
Really...
Manusia itu boleh juga jadi objek seperti talam
Dua muka pulak tuh
Sungguh fascinating kan?
Kau rasa dia baik? Dia kawan dunia akhirat?
Care about you? Look after you?
Think again babe!!
Di dalam dia itu, ada seseorang yang belum kau kenal
Some stranger eh? Some stranger...
.
.
It thrills me how humans can stab friends from the back
Tergamak sungguh
Oh, bukan sekadar stab... Makan sekali kot!
Itu baru kawan. Lawan?
Belum tengok dalam family lagi. Shocked!
.
.
Aku suka tengok manusia yang banyak duit
And how they give alms to the poor
Dan macam mana pula mereka biarkan duit dan harta itu hancurkan mereka
Macam mana juga lagaknya mereka bila rasa
Sekeliling mereka ini orang bangsat
Bangsa sampah, tiada maruah...
Apa aku peduli harta dunia kau?
Aku peduli apa handbag Coach RM10,000 kau?
Atau kasut Primavera RM300++
Atau juga rumah besar di kawasan elit yang kau diami?
Dalam kubur nanti kita sama-sama pakai kain kapan RM2 satu meter
.
.
Aku juga suka lihat manusia berpelajaran
Macam-macam mereka belajar
Bahasa lah, Matematik lah, Kimia lah, Tafsir lah, Sunnah lah
Dan macam mana mereka pandai brag pasal semua ilmu yang ditimba
Tapi mereka cuma manusia berpelajaran saja
Bukan manusia BERILMU
Sebab ilmu yang dipelajari tak pernah di apply kan pada diri sendiri
Pada keluarga terdekat
Orang sekarang pandai mengaji
Tegur orang lain sana sini
Pergi cari orang jahil 4 5 batu jauhnya
Berdakwah... Sampaikan ilmu
Amar Makruf Nahi Mungkar
Mungkar bawah kain macam mana?
Mungkar bawah hidung apa nak kata?
.
.
Ramai juga manusia yang aku tak paham
Dia betul segala
Walau orang semua tahu dia yang berak tengah jalan tadi
Pasal dia, family dia, kawan-kawan dia
Semuanya perfect
Manusia jenis ini aku respek
Sebab dia nekad buat orang benci sama dia
Tahniah!
.
.
Tapi manusia, bukan semua sama
Ada yang baik juga kan?
Kau amacam? Aku?
Alah... sikit-sikit tu adatlah
Kita manusia kan?
.
.
*or are you a cat or some other highly intelligent animal that could enjoy my humble blog?*

Tuesday, March 3, 2009

Older but Wiser!

Allah Selamat kan Kamu
Allah Selamat kan Kamu!

21 suda. boleh dapat kunci
tapi fragrance Sean John: Unforgivable Women pon sangat ok suda!

Terima kasih kepada semua yang ingat dan beri ucapan!
Luv u guys~

p/s: terutama pada Mikki yang bagi card "For My Sis" dengan cop paw dia atas sampul!

Saturday, February 21, 2009

Sedih Lagi dan Lagi

Al Fatihah...

Pagi tadi bila ayah buka pintu rumah, terkejut ayah. Tengok Cing tidur depan gate. Tak pernah-pernah dia buat macam tu. Ayah mulanya na balutkan ekor Cing yang luka, sebab bergaduh minggu lepas. Tapi bila ayah pergi dekat, muka Cing berdarah. Rupanya, Cing da tak ada. Ayah berkejar masuk rumah

"Makcik da mati. Kena langgar", terkejut lagi aku dengan mama. Mama baru keluar bilik air

Mama menangis terus naik atas pakai baju. Aku mulanya tak mahu keluar. Aku tak mahu tengok. Tapi aku keluar juga. Cing terbaring te
pi jalan, dekat depan gate. Banyak darah atas jalan. Tapi badan dia tak ada darah. Mungkin concussion yang buatkan darah keluar dari rongga. Tapi yang pasti, Cing da tak ada...

Lepas ini, kalau pulang, tak ada lagi dia akan sambut kami. Golek-golek minta ayah usap. Bakul tempat tidur dia pun boleh disimpan lepas ini. Dish dekat luar boleh bagi Mikki pakai. Tak ada lagi aku sukat-sukat Iams untuk bagi dia makan, tak boleh letak banyak, nanti kucing lain yang datang makan. Rindu, rindu...

Love you forever and ever. Thanks for being a very loyal companion!

p/s: menangis lagi aku...

Siri Tag #002: Sabtu Sedih

as tagged by Pikok

Remove 1 question from below and and add in personal question, make it a total of 20..
*aku remove question 20 dan gantikan dengan question aku sendiri*


1. if u could spend RM1 in 5 minute,what would u spend on?
- kalau setakat sehengget, 1 saat pon boleh aku habis kan!

2. what is most favourite thing to do?
- study. kata na dapat dean list kan?

3. what kinds of news u read?
- newspaper! ahaha c:

4. what r u doing rite now?
- menangis... kucing I kena langgar pagi tadi~

5. is there someone in ur heart rite now?
- dia... kerna dia! wuuu~

6. do u believe u can survive without money?
- na makan hape? pasir pun mahal sekarang ni tau!

7. do u know ur BMI??
- tolong lah tanya soalan yang tidak menyentuh sensetiviti sesetengah pihak!

8. what do u feel doing rite now?
- Sedih dan marah!

9. if there's someone who u love, do u confess him/her?
- sudah tentu. Tiap-tiap hari I confess~

10. list out 3 good points of the person who tagged u?
- uhh. this is a hard one. ahah. well, friendly, pandai menulis... ermm

11. what is the thing that make u thing she is kind?
- kind ke dia nih? ahaha c:

12. what is the thing that make u think she is bad?
- adoiii... soalan pemecah kepala. NEXT!

13. are u left-handed or right-handed?
- right.

14. if u had to eat something for rest of ur life, what would it be?
- angin... aku na ber-holiday setiap saat c:

15. if u had to choice to be rich or happy, which would u choose?
- happy. sebab rasional nya, harta kekayaan tak menjamin kebahagiaan. dan bila tak bahagia, hidup tak bermakna, walaupun harta berkepuk-kepuk! Da banyak aku tengok macam ini.

16. if u have a chance, which part of ur character u would like to change?
- tak ada. aku senang dengan diri aku... kau tak suka? Hell with you then

17. who is the people u can share ur problem wit?
- parents, Mikki, n Hubby

18. makan or tdo??
- makan. tengok badan lah beb~

19. what is the one thing u love about urself..
- penyayang. aku sayang semua benda hidup, kecuali LIPAS!

20. If yo have the chance to turn back time, what changes would you make?
- aku mahu jadi founder of Microsoft sebelum Bill Gates. baru aku boleh jadi kaya~

kalau aku tak mahu tag siapa-siapa boleh kan?

Friday, February 20, 2009

Siri Tag #001: Aku Baru Na Keep Track Jumlah Tag

as tagged by Zyra Jamili & Atreyu Strange

ARAHAN: Jawab Tag 1 dan kemudian Tag 2.

Tag 1

7 ciri lelaki idaman saya
  1. Mestilah seorang lelaki
  2. Tidak gay
  3. Pemain rugby tegar
  4. Nampak ganas, tapi hati lembut gila
  5. Perlu mengontrol aku, tapi tidak berlebihan. I like to be manhandle!
  6. Tidak terlalu kurus, kerana aku akan nampak sangat ENORMOUS berbanding dia
  7. Akan sentiasa menyayangi aku tak kira dalam apa jua keadaan sekalipun.

7 lelaki yang pernah saya minati
  1. classmate darjah 1, Sufian. Tapi sebab dia lompat time darjah 4, aku da lost contact dah!
  2. Hazwan, senior form 2 masa aku form 1 (Wan, jangan perasan!)
  3. Syukri, senior aku masa kat Serting jugak. Dia pun main rugby!
  4. Hazanul Faez Hamza... librarian kat Serting
  5. Pinkie. Aku perasan aku ada huge crush kat dia sejak minggu aktiviti
  6. Muffin! tak boleh blah~
  7. Ali, homeroom-mate aku. Minat dia sebab dia terer main gitar!

7 perasaan sekiranya keluar dengan orang yang diminati
  1. Biasa je. I kan cool! ahaha c:
  2. Mula rasa aku tak pernah ada sensible things to wear in my closet. DEM!
  3. Tak senang duduk. Akan berlari sambil skipping sekeliling tempat aku menunggu
  4. Rasa kejap na aku keluar dengan dia. Kalau boleh na seminggu keluar tu!
  5. Senyuman sentiasa terukir di bibir mungil ku. Waaaah!
  6. Na dia pegang tangan aku setiap masa. Hormones beb, hormones!
  7. Bila na berpisah tu, rasa macam na putar balik masa before berjumpa. Excitement menunggu lebih indah!

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama orang yang tersayang
  1. Mekah. Once da jadi huband and wife, aku na pergi sini dulu. Bersyukur tuhan da kurniakan aku pasangan yang terbaik! InsyaAllah~
  2. Venice. Honeymoon~
  3. Pelamin. Na naik...
  4. Ladang mustard. Aku na test macam mana rasa bergolek atas bunga macam filem Hindustan tu!
  5. Disneyland. Soon la, sekarang ni tak ada peluang beb... release the kids in us!
  6. Midvalley, dekat Kidz-whatever atas tuh. Mengimbau kali pertama aku jumpa dengan dia
  7. Bilik pengantin during first night. Ouchhh!

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin dihadiahkan buat orang tersayang
  1. Diri aku pun da cukup apa. What more could he ask for? ahaha c:
  2. Chenta I yang suci murni~
  3. Armor Fit... na ke tak na? Kalau tak na, I simpan duit tu buat beli lens untuk I!
  4. BMW X7... sekali dorang da cancel pulak! Hummer ok tak B? Cadillac Escalade or GMC Envoy ke?
  5. Hantaran, lebih dua dulang dari yang dia bagi kat aku
  6. Apa-apa yang dia nak lah... pening da aku pikir nih!
  7. Aaa... Lagi satu. 15 orang anak. Sesuai untuk form satu team rugby

7 Lagu yang akan anda nyanyikan untuk orang tersayang
  1. Lagu MRSM. Kita boleh nyanyi sama-sama kan?
  2. Kaulah Segalanya (Ruth Sahanaya) - time kita kahwin mesti ada lagu ni. Kalau tak I merajuk!
  3. When You Say Nothing At All (Boyzone) - pehh. Jiwang beb aku!
  4. I Do (98Degrees) - all time faveret nih.
  5. Seloka Aidilfitri (ntah siapa ntah) - lagu berbalas pantun yang sangat sesuai di pagi raya!
  6. I Kissed A Girl (Katy Perry) - I never kissed a girl, but I still want to sing this number for him!
  7. Baby, One More Time (Britney Spears) - HIT ME BABY ONE MORE TIME. uhhh!

7 thing about the person that TAG u..
  1. Zyra Jamili ni schoolmate aku kat Serting dulu
  2. Atreyu ni pulak awek Am
  3. Zyra Jamili ni study dekat UTM
  4. Atreyu ni nama dia Jen
  5. Zyra Jamili ni duduk dekat dengan rumah aku, aku pernah pergi rumah dia, walaupun tak masuk. I malu!
  6. Atreyu ni pergi Penang haritu, tapi tak ajak aku. DEM!
  7. Walau apapun, mereka berdua ni tetap ROX! *aku bodek kao je Atreyu*


Tag 2

1. Godek PC anda dan ambil foto diri anda yang paling latest dan yang paling CUTE.
2. Jangan ubah, edit aper2.
3. Post foto itu.
4. Letak arahan ini bersama foto.
5. Tag 7 orang.

satu je? banyak tak boleh? Anyway, gile CUTE aku nih.

- Ain
- Farah Syahidah Shamsuddin
- Hasnun Adha
- Wan
- Sheena Shareena
- Shidi &/OR Marai
- Afiq Ammar

Monday, February 16, 2009

Kelantan: A Journey To and Fro

Just got back here last night. It was a tedious journey, but heck, who cares when you can meet the love of your life aitte? OK, back to the main topic. We went there over the weekend, the perfect getaway!!! wee~

Setelah kurang lebih 12 tahun aku tak sampai, tiba-tiba ayah made his decision. Perancangan awalnya na pergi during the Chinese New Year, since kami satu keluarga tak menyambut perayaan itu. Tapi, disebabkan ada segelintir daripada masyarakat Malaysia yang berbilang bangsa ini akan pulang 'Makan Besar' ke semua daerah tak kira di mana ceruk, kami pun mem-postponed kan trip hari itu. Nasib baik lah ayah na pergi jugak weekend lepas. Sangat gumbira!

Let me fill you in about the journey. Seperti biasa, ayah drove all the way, back and forth. Kami lalu Gua Musang *dekat sikit beb. itupun it took us 5 hours and a half macam tu*. View was ok. Banyak hutan, single lane and winding road. Upon arrival at Machang, we were greeted by an accident, unfortunately, we missed it by 2-3 minutes *kalau tak mungkin sempat eye-witnessed kejadian tersebut*. I managed to snap a picture, but not so clear due to so many inconveniences *tingkap kereta tak bukak, tak dapat turun, accident to on my right side etc etc*. I think the motorcyclist died on the scene sebab tak diangkat ke tepi. Miraculously, tak banyak darah!

Tiba di Kota Bharu dalam jam 1330, lepas check-in dekat Dynasty Inn, solat, baring-baring, dalam jam 1500, our so called tourist guide pun tiba lah. Pusing-pusing, have lunch *makan colek dekat PCB*, tengok SIC dan MRSM PC *tourist guide eksyen*, pusing lagi sampai malam.

Esoknya lepas tourist guide sampai, dia bawak kami ke Pasar Siti Khadijah pulak. On the way to Rantau Panjang, since mama na shopping kat sana, singgah pulak rumah si tourist guide ni *nasi kerabu dan lompat tikam yang Umi buat mampu membuatkan saya 'siang tercari-cari, malam termimpi-mimpi*. Abang Man pun ajak ke rumah, jadi malam itu kami semua dinner sate sedap...

I was suprised actually to see that KB was not like what people always described. Ye lah. Ramai kata, nothing there. Tak ada night life and all those bullshits. Tapi, it was very nice there. Kalau na suruh aku stay sana pun boleh lah. Not because he's there, but honestly, memang ok.

In short, sebuah trip yang sangat menarik! na pergi lagi~

untuk Mr Tourist Guide saya: on Feb 14th, bila I tanya, sama ada you ingat tak hari tu hari apa, thank god you masih ingat. Even kita ada 'take a break' untuk setahun haritu, but I still consider we are 2 years in a relationship on that date. Boleh ke macam tu?

p/s: saya
sayang Mr. Tourist Guide saya~

Wednesday, February 11, 2009

kata chenta #003: Happy 21st Besday Kamu!

Suda tua... suda tua!!
ehehe c:
baru semalam I tulis entry untuk you kan?
hari ni tulis lagi
ahh tak kisahlah
ni blog I, suka hati I la kan??


I know that this past few months have been rough,
But I hope that our love is enough,
To carry you through hard time ahead,
And to help you sleep peacefully when you go to bed.

I'm always here to help with every part of your life,
After all that's what I signed up for when i became your wife.

I love every part of the life we share,

Even if sometimes it seems like I don't care.


There is one last thing i would like to say:
"
I love you so much, and HAPPY BIRTHDAY!"


this was then...

this was recently... we look so different right?
*but it seems like u got long hair... sorry dear, wrong angle c:*
*and me, bloated!! benci lahh gamba ni. memang angle salah*

Sunday, February 8, 2009

kata chenta #002: Hubby jangan risau ye!

"Nyiur gading puncak mahligai,
Masak ketupat berisi inti,
Buah delima di dalam cawan.
Hancur daging tulang berkecai,
Belum dapat belum berhenti,
Hendak bersama denganmu tuan."


Hubby,

sudah sebulan sejak kita metrai janji malam itu *walaupun sebenarnya kurang lebih 2 tahun kita kenal, plus that one year full of tears from my side*. hari-hari I lepas itu indah sangat-sangat. bangun pagi saja, tentunya you adalah orang pertama yang I ingat. walaupun kita memang sangat jarang bertemu, tapi tak pernah lekang ingatan pada you kat hati I ni.

bila I ingatkan kembali, peristiwa satu tahun itu, I rasa sangat kecewa. sedih. rugi. kenapa kita perlu buang satu tahun itu hanya kerana perkara yang amat-amat kecil. aduhh. kalau bisa I ulang hari-hari itu... tapi dalam masa yang sama, i bersyukur atas segala ketentuan-Nya. mungkin juga kalau kita tidak mengalami 'tahun' itu, I tidak mungkin punya kawan-kawan yang baik *let me name a few; Anna, Dill, Ikhe, Farouk etc etc*. dan mungkin juga kita tak akan menghargai hubungan ini seperti sekarang.

semalam I baca kembali entry blog yang I tulis untuk you dulu. dan untuk kesekian kalinya airmata I menitis. syahdu lah pulak. tak sangka I boleh tulis macam tu masa sedang bersedih. tapi itu dulu kan? sekarang ini I tahu you akan sentiasa ada di sisi I, and I hope it will last forever.

hubby,

ini kisah kita. cuma kita yang tahu apa sebenarnya yang kita sama-sama rasa. jadi, you jangan risau. I would not be so pathetic, listening to what others are saying about our relationship. mereka tak berhak menghakimi kita *bukan bermaksud mengganggu sesiapa yang bernama Hakimi*. sayang I pada you tak mungkin berubah B. I promise!

dan semalam sangat indah berbalas pantun dengan you! bila na buat puisi untuk I pulak?

dan sayang, I sayang sangat-sangat kat you tau. and I know you love me too. terima kasih untuk segalanya...

*seronok dapat jumpa your friends pulak, because all these while you have been seeing mine only*

Monday, February 2, 2009

UNDER CONSTRUCTION

this page is UNDER CONSTRUCTION
harap dapat bersabar
segala kesulitan amatlah dikesali

Sunday, February 1, 2009

tak nak bagi sudah!

aku baru lepas bergaduh dengan Mikki. dia yang cuba cari pasal dengan aku. sudahlah satu hari aku tak jumpa dia. rindu aku yang membara ni baru aku na lepaskan. sekali, dia tak mahu pulak. mau nya aku tak naik angin. dia sedang elok-elok melingkar dekat ruang tamu rumah aku, bila aku melangkah na peluk dia saja, terus dia lari, masuk bawah kerusi. aku pun dengan sakit hati, sambil menaiki anak tangga aku berkata;

"sudah la Mikki, tak na takpe. jangan masuk bilik tatak lagi. huh!"
*tatak = kakak*

dia pulak boleh buat bodoh. pandang aku macam aku ni invisible man *boleh tak aku nyanyi lagu Invisible Man tuh?*

kalau Mikki tak mahu aku peluk dia, biar aku peluk orang lain saja. Busyukk? Anyone?

//diam kejap. penat berceloteh marahkan Mikki//



hari ini hari lahir opah. Selamat Hari Lahir Opah! teringat masa opah tolong jaga aku kecil-kecil dulu. apa saja orang tak kata. maklumlah, aku ini manja dengan atuk dan opah. lagi-lagi bila atuk ambil dari kindergarten, mesti berdukung. mulut kiri kanan mengata atuk. mereka kata atuk spoil kan aku. masa itu umur aku 5 tahun. ada yang ambil langkah lebih drastik, jumpa atuk personally. uhh, kalau la aku sudah mengerti masa itu, mahu saja aku laungkan yang mereka itu semua silap *aku akan bebel lanjut di lain post. tolong ingatkan aku*. those were the fak-iest days! tapi apa yang penting adalah hari ini, because;

'today is a gift, that's why it is called the present'

Anyways, wishing Opah all the finest wishes! Selamat Hari Lahir OPAH!
*harap Opah tak marah aku sebab aku wish dia ni. ahaha c:*

//this was then//

//this is... erm about 1730 just now. note the Crocs. owh, they are mine!//

Wednesday, January 28, 2009

Antara Si Anonymous dan Tanggungjawab

a post revisited: ALL BLOGGER SHOULD HAVE THE FREEDOM TO WRITE WHAT HE/SHE THINKS.

note that i deleted a post i was so eager to write. FYI, I was FORCED to do so. i hate to delete any, coz they are my babies *for now*, but since it has something to do with my parents bla bla bla, then... hmmm~


Ok2, suda dengan bebelan kat atas tu.

Setelah hampir setahun aku mencuba menulis di ruang-ruang maya ini, dan berjinak-jinak dengan dunia blogging ini, aku pelajari sesuatu. ONE SHOULD BE RESPONSIBLE FOR ANY COMMENTS/POSTS HE/SHE POSTED IN ANY FORM VIA ANY PLATFORM. Kalau dulu aku bertanya-tanya mengapa bloggers tidak gemar kepada komentar si ANONYMOUS, baru kini aku tahu jawapannya.

Gara-gara menerbitkan post "ANGER MANAGEMENT" yang agak kontroversi pada sesetengah pihak, aku telah dikunjungi oleh pengomen TIDAK BERNAMA yang cuba menulis komen-komen ala reverse psychology. dari gaya tulisannya, dia menyokong pihak yang satu lagi.

komen 1:

Anonymous said...

Pesanan dari Penaja - Penaja...

Terlajak Perahu Boleh Diundur,
Terlajak Kata Badan Binasa.

Komen 2:

Anonymous said...

Team A & Team B berkata;
"Biar pecah di perut.. jangan pecah di mulut"....

you shocked me... tsk tsk tsk


Komen dari aku:

Najwa_La said...

khusus kepada 'tidak bernama':
penggunaan identiti ini mnyebabkan komen2 kamu tidak diambil serius oleh kami di sini. ini menunjukkan kamu TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB atas komen kamu sendiri. we wud appreciate if u wud reveal urself.

anyway, kata2 itu ditujukan kepada saya kah? ahaha... u shud say it to the other side. mereka lebih layak menerimanya. akhir kata, LU PIKIR LA SENDIRI!!

p/s: saya tahu saya di pihak betul, i didnt start the fight. jadi siapa yang BINASA kan? hehe


Komen dari Aimar:

Aimar said...

" Terlajak Perahu Boleh Diundur,
Terlajak Kata Badan Binasa. "

- Kau ada cakap ke Najwa? Tak kan? Kau hanya menaip..


" Biar pecah di perut.. jangan pecah di mulut "

- Ini style takut rahsia diri sendiri terbongkar kepada umum.. Hehe..


Komen seterusnya dari aku:

Najwa_La said...

wahai Aimar,
fes komen itu memang loyar buruk habis. tapi betul juga tuh. 'kata' apakejadahnya?

haha. rahsia dan keburukan sendiri, memanglah takut terbongkar. tapi keburukan orang lain, dia na komen.

semua pon dikatanya salah aku juga. sebab apa tuh? sekali lagi, LU PIKIR LA SENDIRI...



sedikit ulasan:

pengomen 'tidak bernama' ini sepertinya amat mengenali kedua-dua pihak. kalau tidak, masakan dia boleh katakan "you shocked me". tiada apa yang memeranjatkan wahai si 'tidak bernama'... looks are always deceiving. tidak kah kamu tahu bagaimana dunia ini berfungsi? wahai si 'tidak bernama'... dan kenapa kamu, tidak berani meletakkan sebarang pengenalan diri seperti nama di komen-komen kamu? adakah kamu takut dengan akibatnya? kenapa kamu takut? masih tidak pasti sama ada kamu itu di pihak benar atau tidak? oh, aku pasti. sebab itu aku berani bersuara. ini pesanan ikhlas dari aku, jika kamu mahu meninggalkan komen di mana-mana blog lagi, sudilah kiranya kamu bertanggungjawab atas segala penulisan yang kamu lakukan. secara pendeknya, ini cermin diri kamu.

penjelasan lagi:

post ANGER MANAGEMENT aku sebelum ini tidak mengemukakan sebarang nama dan butiran peribadi tentang sesiapa yang terlibat. jadi tiada yang diaibkan dan tidak timbul soal pecah perut atau pecah mulut. *kalau kau makan lebih mungkin perut boleh pecah, kalau makan banyak cili pula boleh mendatangkan ulcer. itu saja*. jadi aku tertanya-tanya, siapa si anonymous ini. adakah dia juga ada di tempat kejadian? siapa makan cili dia yang rasa pedasnya *jaga-jaga, mungkin kena ulcer sekali lagi*...

sesiapa yang mahu jadi si ANONYMOUS:

hentikan angan-angan kau itu. sedih lah aku tengok orang-orang pengecut macam kau. kalau kau betul, silakan speak up, with pride! jangan tahu 'baling batu, sembunyi tangan' saja.



p/s: tahniah si Anonymous, kamu berjaya melayakkan diri menjadi topik utama post aku kali ini!

Friday, January 23, 2009

Serting Tyrants, the piccas!



Congratulation, Serting Tyrants!


*aku saja na show off, sebab aku SOMBONG!*

I would like to express my gratitude to all Tyrants, for giving their fullest cooperation during the Ansara 10's, for not whining and complaining if their pictures ain't sharp or if i haven't snapped any yet c:
And not forgetting, my warmest congratulation for your success!
WE ROCK. hard!


//more pictures uploaded at Facebook!//