My Hero. MUST SEE!!

Wednesday, January 28, 2009

Antara Si Anonymous dan Tanggungjawab

a post revisited: ALL BLOGGER SHOULD HAVE THE FREEDOM TO WRITE WHAT HE/SHE THINKS.

note that i deleted a post i was so eager to write. FYI, I was FORCED to do so. i hate to delete any, coz they are my babies *for now*, but since it has something to do with my parents bla bla bla, then... hmmm~


Ok2, suda dengan bebelan kat atas tu.

Setelah hampir setahun aku mencuba menulis di ruang-ruang maya ini, dan berjinak-jinak dengan dunia blogging ini, aku pelajari sesuatu. ONE SHOULD BE RESPONSIBLE FOR ANY COMMENTS/POSTS HE/SHE POSTED IN ANY FORM VIA ANY PLATFORM. Kalau dulu aku bertanya-tanya mengapa bloggers tidak gemar kepada komentar si ANONYMOUS, baru kini aku tahu jawapannya.

Gara-gara menerbitkan post "ANGER MANAGEMENT" yang agak kontroversi pada sesetengah pihak, aku telah dikunjungi oleh pengomen TIDAK BERNAMA yang cuba menulis komen-komen ala reverse psychology. dari gaya tulisannya, dia menyokong pihak yang satu lagi.

komen 1:

Anonymous said...

Pesanan dari Penaja - Penaja...

Terlajak Perahu Boleh Diundur,
Terlajak Kata Badan Binasa.

Komen 2:

Anonymous said...

Team A & Team B berkata;
"Biar pecah di perut.. jangan pecah di mulut"....

you shocked me... tsk tsk tsk


Komen dari aku:

Najwa_La said...

khusus kepada 'tidak bernama':
penggunaan identiti ini mnyebabkan komen2 kamu tidak diambil serius oleh kami di sini. ini menunjukkan kamu TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB atas komen kamu sendiri. we wud appreciate if u wud reveal urself.

anyway, kata2 itu ditujukan kepada saya kah? ahaha... u shud say it to the other side. mereka lebih layak menerimanya. akhir kata, LU PIKIR LA SENDIRI!!

p/s: saya tahu saya di pihak betul, i didnt start the fight. jadi siapa yang BINASA kan? hehe


Komen dari Aimar:

Aimar said...

" Terlajak Perahu Boleh Diundur,
Terlajak Kata Badan Binasa. "

- Kau ada cakap ke Najwa? Tak kan? Kau hanya menaip..


" Biar pecah di perut.. jangan pecah di mulut "

- Ini style takut rahsia diri sendiri terbongkar kepada umum.. Hehe..


Komen seterusnya dari aku:

Najwa_La said...

wahai Aimar,
fes komen itu memang loyar buruk habis. tapi betul juga tuh. 'kata' apakejadahnya?

haha. rahsia dan keburukan sendiri, memanglah takut terbongkar. tapi keburukan orang lain, dia na komen.

semua pon dikatanya salah aku juga. sebab apa tuh? sekali lagi, LU PIKIR LA SENDIRI...



sedikit ulasan:

pengomen 'tidak bernama' ini sepertinya amat mengenali kedua-dua pihak. kalau tidak, masakan dia boleh katakan "you shocked me". tiada apa yang memeranjatkan wahai si 'tidak bernama'... looks are always deceiving. tidak kah kamu tahu bagaimana dunia ini berfungsi? wahai si 'tidak bernama'... dan kenapa kamu, tidak berani meletakkan sebarang pengenalan diri seperti nama di komen-komen kamu? adakah kamu takut dengan akibatnya? kenapa kamu takut? masih tidak pasti sama ada kamu itu di pihak benar atau tidak? oh, aku pasti. sebab itu aku berani bersuara. ini pesanan ikhlas dari aku, jika kamu mahu meninggalkan komen di mana-mana blog lagi, sudilah kiranya kamu bertanggungjawab atas segala penulisan yang kamu lakukan. secara pendeknya, ini cermin diri kamu.

penjelasan lagi:

post ANGER MANAGEMENT aku sebelum ini tidak mengemukakan sebarang nama dan butiran peribadi tentang sesiapa yang terlibat. jadi tiada yang diaibkan dan tidak timbul soal pecah perut atau pecah mulut. *kalau kau makan lebih mungkin perut boleh pecah, kalau makan banyak cili pula boleh mendatangkan ulcer. itu saja*. jadi aku tertanya-tanya, siapa si anonymous ini. adakah dia juga ada di tempat kejadian? siapa makan cili dia yang rasa pedasnya *jaga-jaga, mungkin kena ulcer sekali lagi*...

sesiapa yang mahu jadi si ANONYMOUS:

hentikan angan-angan kau itu. sedih lah aku tengok orang-orang pengecut macam kau. kalau kau betul, silakan speak up, with pride! jangan tahu 'baling batu, sembunyi tangan' saja.



p/s: tahniah si Anonymous, kamu berjaya melayakkan diri menjadi topik utama post aku kali ini!

Friday, January 23, 2009

Serting Tyrants, the piccas!



Congratulation, Serting Tyrants!


*aku saja na show off, sebab aku SOMBONG!*

I would like to express my gratitude to all Tyrants, for giving their fullest cooperation during the Ansara 10's, for not whining and complaining if their pictures ain't sharp or if i haven't snapped any yet c:
And not forgetting, my warmest congratulation for your success!
WE ROCK. hard!


//more pictures uploaded at Facebook!//

Wednesday, January 14, 2009

entry baru yang bosan~

.
import java.util.Scanner;
public class Boredness
{
..public static void main(String[] args)
...{
....Scanner Status = new Scanner(System.in);
.
....System.out.println("1- Bored");
....System.out.println("2- Not Bored");
....System.out.println("Enter your status number: ");
....int iStatus = Status.nextInt();
.
....if (iStatus == 1)
....System.out.println("U are damn bored. Go kill Yourself!");
....else
....System.out.println("U are a freak. how could u NOT feel bored?");
...}
}
.
.
.
.
.
/*pertama-tamanya mahu ucap tahniah pada Muhammad Nasrul Hakim bin Onn aka Moox, nombor matrik WET070072 kerana sampai juga ke class tutorial System Analysis & Design petang tadi dan lebih membanggakan, kamu telah membentangkan jawapan dari kumpulan kita walaupun tangan kamu sejuk *baru baca, belom terangkan lagi. huh*. kemudian mahu ucap syabas pada sesiapa yang berani melesapkan beg telekung aku yang berwarna pink polkadot hijau luminous yang aku letak di surau FSKTM petang semalam *tempat yang sama, tapi cuma tinggal telekung dan trackbottom saja. untuk pengetahuan kau si pencuri, beg itu aku beli di flea market The Curve dengan harga RM10 sahaja*. Kau memang tak takut dosa! tidak dilupakan kepada chentaku, sayangnya kat lesen baru awak tu kan?*/
.
.
.
//lagi... iSnap tak ada rezeki. Patie, usaha kita sia-sia//

Thursday, January 8, 2009

HELL-o B.I.A.T.C.H!

~Oh... Well imagine; as I'm pacing the pews in the church corridor
and I can't help but to hear, no I can't help but to hear an exchanging of words

"what a beautiful wedding, what a beautiful wedding!" says a bridesmaid to a waiter
"oh yes, but what a shame, what a shame the poor groom's bride is a WHORE!"~

tentang topik ini, aku banyak na cakap, tapi aku tau, kata-kata aku akan menyinggung terlalu banyak pihak, sama ada aku sedar atau tidak. tapi apa pun, aku masih na mengulas lanjut *sikit je la tapi ye!*

korang imagine ini:

kat rumah-rumah orang kawen merata Malaysia kita yang tercinta ni. Ada sekumpulan makcik-makcik *pakciks pun tak kurang juga* duduk sekumpulan, bercerita tentang gelang-melang yang baru dia beli, ataupun pinggan Arcopal yang suda dia order tapi masih belum tiba *Opah aku dealer Arcopal tau. boley contact aku kalau agak-agak na beli*. Dalam pada itu, bercerita jugalah perihal si pengantin. Macam-macam cerita lah keluar bila da ramai-ramai tu. Orang kata, na keep ourselves updated! Kalau cerita yang baik-baik aje tak apalah. Tapi, yang tak sedap tu, cerita buruk pengantin, mak bapak pengantin, adik-beradik pengantin, kakak ipar makcik pengantin pun menghiasi topik perbualan dorang ni. Walaubagaimanapun, nasi minyak pengantin balun jugak. DEM sungguh!
Tapi lagi malu bila cerita itu cuma berkisar tentang pengantin perempuan. Na dijadikan cerita lagi, si pengantin lelaki ini pulak, baik nek moyang. Uihh, bera muka. Lepas tu, tak cukup dengan mengumpat sesama sendiri, siap bagitau pulak semua orang yang dia jumpa kat majlis tu. Pehh! Superb~

*diam kejap, na fikir ayat terbaik*

tapi na buat macam mana, mulut orang kita tak boleh na tutup. jadi kesimpulan sebenar yang aku na buat berikutan 'kiasan' aku kat atas nu ialah, kalau boleh la, elakkan daripada membuat perkara yang bakal menjadi bahan umpatan sama ada ketika kita bersanding, berinai, beradu atau apa-apa ber lagi. lebih-lebih lagi jika kau adalah dari kaum aku. aku sedih pulak bila ada certain-certain kawan aku yang buat perangai ala-ala bakal-menjadi-umpatan ni. kalau bukan kawan-kawan aku pun aku sedih gak.

nasihat untuk si kamu itu *seperti yang di-describe dalam ayat panjang lebar di atas*:

hey kau, aku juga tak perfect. bukan lah aku mahu tunjuk aku baik. tapi kita sebagai saudara se-Islam, da jadi tanggungjawab untuk menasihati sesama kita kan? kau itu wanita, aku juga wanita. kita sama-sama jaga kehormatan kita. pasangan kau itu baik *i presume, kalau tidak, masakan tahan dengan perangai kau!*, aku tak mahu dengar orang cakap buruk tentang pasangan dia *kau lah tu*. hurmm, aku tak mahu cakap lagi, lagi banyak aku cakap lagi merapu, lagi banyak dosa, lagi banyak orang tak suka.kan? kan? tengok, kau da tak suka aku da... huh!


*post ini berakhir dengan aku yang merajuk sebab kau marah aku nasihatkan kau*
**kepada si pengumpat; jangan terasa, kalianlah hero entry kali ini dan kerana kalian jugalah meriahnya sesuatu majlis**

p/s: aku juga pengumpat tegar

Wednesday, January 7, 2009

Update Tarian Rakyat

Assalamualaikum WBT *aku ni pious tau*. Terima kaseh sebab setia membaca blog aku walaupun aku da agak lama tak update. bukan apa, aku sangat sebuk, sementelah bermulanya semula semester yang baru ini *skema pulak dah*.

hari Selasa lepas, aku sudah pergi ke kelas Asas Tarian Rakyat itu:

Komen 1: body guru yang mengajar kelas tersebut bukanlah seperti body Linda Jasmin. sebaliknya lebih XL dari aku. aku bukan mengutuk guru itu, tapi agak pelik sebab dia adalah guru tarian. Bukankah guru tarian sepatutnya slim-melim sebab tiap-tiap hari dia exercise? *aku tak kutuk tau, people come in all shapes and sizes. aku tak kesah. cuma pelik*

Komen 2: hari-hari Selasa aku akan dipenuhi pelajar-pelajar tua, sebab kebanyakan yang daftar kelas itu terdiri daripada student Nursing Program yang banyak pelajar lanjut usia. macam mana aku na menari canggung dengan pakciks dan makciks itu? agak kekok~

Komen 3: aku tak mahu pulang pukul 730 tiap-tiap selasa. lambat sangat! waa!

cerita dapat badge dulu...

***Copy badge "2008 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda***
2008 plak tuw. outdated arr!


***Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda***
Dill... time kaseh. BTW, kiut ke blog aku ni? hmm~

***Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)***
saploh aje? aku boley buat 10,000 paragraph la...

- aku adalah aku
- aku ade blog. inilah blog aku.
- aku suka photography
- bukan semua orang kenal aku yang sebenar. im afraid to show my true color to everyone
- study kat UM
- kawan baik aku yang memang betul-betul baik ada 2: TN dan Aza.
- aku pandai menari, kalau tak masakan aku amek kursus tarian rakyat beb!
- the closest thing to a brother for me is MIKKI, si kucing!
- aku sering bertanya kenapa dalam tag selalunya mesti tanya 10 facts la, 10 faves la.. DEM!
- aku cute... sila tanya kazen-kazen aku yang kurang kiut itu c:

***Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda***
eh, apahal saploh. sukati la bape orang aku na bg. jangan banyak soal ye!

- Khay
- Jen (kau punya tak kiut, tapi aku da tak tau na bagi siapa. ahaha)
- Patie si Retrospect (baik kau amek kali ni, aku bagi ikhlas ni)

***Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag"***

Friday, January 2, 2009

untitled bullshit!



mampukah aku untuk menari lagi? oh, ini satu penyeksaan~