My Hero. MUST SEE!!

Tuesday, May 26, 2009

Siri Tag #003: And the award goes to...

haaaa... writing again. Kali ni award pulak, actually aku rasa ini adalah salah satu form tag cuma dibuat dalam bentuk award. Anyway, thanks a lot to the person yang bagi award ni.

as awarded by Qaira




ATIRA QAIRAWANI AHMAD TAJUDDIN...
:was my cubemate at PASUM. miss the good old days
:is totally in love with Alif (bukan Aliff Aziz)
:love to sing, kan kan? kita sama saja babe!
:pernah membantu aku untuk melakukan satu komplot jahat. uihh, jahat dia ni
:sedang meneruskan pengajian di UM dalam bidang Sains Komputer major MIS, ye eh?



NAJWA MOHD NASIR...
:sedang cuba berdiet
:merasa sangat bosan bila tidak ke kelas (rajin ni)
:sedang merindui seseorang
:adalah seorang yang baik
:juga tidak terlepas dari perasaan benci
:tidak akan menyatakan nama-nama mereka yang di-condemn olehnya
:ingin keluar melihat dunia satu hari nanti, dengan duit hasil titik peluhnya sendiri, bukan duit yang dicuri atau disonglap
:berminat dengan teoisme (bukan sebarang ajaran sesat)
:mahu menjadi seorang isteri dan ibu yang mithali. ewahh!
:ingin menyatakan bahawa "Saya sayang kamu" (bukan semua, im bitter!)



TAGGING...
sesiapa yang terbaca entry ini...

Instruction:
1. placeTheAwardOnYourBlog.
2. describe5OrMoreAboutTheAwardGiver.
3. describe10FactsAboutYou.
4. taggedAnother5Person.

Kata Chenta #004: Wedding???

Mula-mula, maaf sebab aku da lama tak update. bukan sombong (sebab aku xpenah sombong beb), tapi yang sebetulnya aku tak ada idea na tulis apa. Aku macam kehabisan idea. Maybe the hidden anger inside me was preventing me from thinking creatively (macam lah aku ni kreatif sangat. cet!). Well, macam-macam perkara jadi sejak kali terakhir aku menulis, ermm, mem-post will be more accurate. Walaubagaimanapun, dengan keadaan kekeringan idea untuk meng-update (update dalam BM apa ek?), aku tetibe terdengar lah lagu ni. Gila touching. Its a song by Journey, an 80's band. Lagu ni popular during the early 80's, to be exact '82, dalam album Escape. Kiranya lagu ni evergreen lah. wuhhuuu!

Going straight to the point, this song describes a part of my life. Its going to be one of my wedding song (soon, soon!). I would like to dedicate this song to THAT MAN, who make me feel like Im living my fantasy, whom I will cherish all my life (tu kalau dia tak tinggalkan aku lah, hope not), and my cook in Restaurant City. Hmm, aku ni tak reti na berayat-ayat ni (I bukan macam you, sangat jiwang. huh). Happy reading (you might as well want to listen to it)


Open Arms - Journey

Lying beside you, here in the dark
Feeling your heart beat with mind
Softly you whisper, you're so sincere
How could our live be so blind
We sailed on together
We drifted apart
And here you are by my side

So now I come to you, with open arms
Nothing to hide, believe what I say
So here I am with open arms
Hoping you'll see what your love means to me
Open arms

Living without you, living alone
This empty house seems so cold
Wanting to hold you, wanting you near
How much I wanted you home

But now that you've come back
Turned night into day
I need you to stay.

(chorus)
*gambar tidak disertakan, kerana semua tak berapa na cantik*

Monday, May 11, 2009

Siri Wajib Tengok #001: Chicken Ala Carte

Wednesday, May 6, 2009

Jawapannya, TIDAK!

Merujuk kepada post PEREMPUAN BOLEH DIBELI? bertarikh 2 Mei 2009, persoalan ni telah diajukan oleh En Hasnun Adha kepada dunia supaya dijawab. Hari ini, aku da mula ada idea untuk menulis reply nya. Maaf atas kelewatan, tapi janji tetap janji!

Perempuan ini bagi aku boleh dikategorikan kepada 2 sahaja.
1. Kumpulan wanita-wanita berguna, tapi bukan apa-apa jenis kugiran.
2. Geng hampeh, juga bukan geng kapak seperti dalam cerita Kungfu Hustle.

Untuk mengisih *ni lah sebab aku suka rojak bahasa, sebab ramai yang tak paham. isih bermaksud 'sort'* perempuan-perempuan dalam dunia ni senang saja. Kalau perangai lebih kurang aku, akan dikategorikan dalam kumpulan pertama. Aku tak mahu lah membuat kesimpulan panas yang akan membakar sesetengah wanita yang lalu lalang di sini. Tapi sekarang ini, memang ramai perempuan kategori 2. Bukan sebab apa, tapi desakan hidup. Kadang-kadang mereka rasa harta dan rupa pasangan mereka itu yang boleh menaikan kedudukan mereka di mata rakan-rakan. This is all phsychological problems. Padahal, kebahagiaan abadi tak meminta semua itu. Macam manapun, fakta tetap fakta. Tak kan aku na nafikan semata-mata kerana aku juga perempuan. tapi bukan semua...

maaf kalau apa yang aku katakan ini menyinggung sesiapa. tapi ini pendapat aku. Bagaimana kau menerimanya, terserah! Mungkin kau kata kau pernah menemui cinta sejati, tapi bila dia senang meninggalkan kau hanya kerana desakan rakan-rakan, I think you should know where you stand! tutup cerita, sampai sini saja.

*aduhhh... na pegi toilet lahh. waaaaaa*
*bunyi flush. Lega*

sambung balik. hmmm. macam ni lah. we have to believe in fate and karma. what goes around comes around *ye tak bob?*. Sebelum kita salah kan other entity, we should ponder for a bit, is there anything we have done wrong to deserve what we are going through right now? And I'm not just saying this to you, but also a reminder to myself as well. Tuhan tu kan maha kaya. He will not just let anything be unpunished. Dan kita juga jangan lupa, setiap yang berlaku tu ada hikmah di sebaliknya. In mat salleh they say, behind every cloud there is a silver lining. But there's plenty of those guys yang tak pernah puas dengan apa yang mereka ada, walaupun dah jumpa perempuan yang sayang gila pada mereka. So, these kind of man, you better watch out, because your story will be revealed sooner or later.

ramai saja perempuan yang baik-baik yang belum kau temui *maaf, aku sudah berpunya*. One day, when you meet one, you will be thankful to these 2nd category girls for dumping you *cuba tanya Peyuh, betul tak apa aku cakap*. Percayalah, sebenarnya mereka ni yang membuka peluang kau untuk bertemu dengan yang lebih baik, mengajar kau untuk lebih berhati-hati dalam hidup, tunjukkan kepada kau bagaimana realiti dunia yang sebenar, dan jadikan kau segagah The Lantern *entah kenapa The Lantern yang aku ingat*. Enjoy life bro *tak kiralah untuk kau atau siapa-siapa yang kau maksudkan dalam post terbaru kau itu. Aku buat-buat tak tahu saja. lalala* !


p/s: masuk kali ni da 4 kali aku keluar masuk tandas selepas minum FaberMax. urghh!