My Hero. MUST SEE!!

Sunday, June 21, 2009

Hari Ini Hari Bapa





Happy fathers day, Ayah!!

lots of love,
your precious angel!

Saturday, June 20, 2009

Kata Chenta #005: MAAF SECARA TERBUKA, dan tertutup.


"skng u da tw kan, how your 'terok' carelessness affects me?
i really luv u, sbb tu i amek hati

syg...
luv, trust & honesty exist together
without one, how can we be happy?

im so sorry sbb tak bincang ngan u
instead im so self-centered, off fon, n sulk
my bad. really sorry.
and about the facebook thingy also really sorry
im so foolish
i guess i xdpt na kawal perasaan i...

nothing i want more in this world than to be with u
i syg u sgt2 tw.
BTW, enjoy the action figure below.
Luv u so muchosss. mmuuaacccxxx~"


Ini apa yang aku hantar pada dia, aku betul-betul tak tahu kenapa aku publish bukan-bukan dalam facebook. Masa tu aku gila kot. Mungkin bulan mengambang.

To my Hubby,
again I want to say I am extremely sorry *now publicly*, I hurt your feelings while trying to have mine fixed. But you know I really love you and I would do anything just to have you by my side. Lain kali janji tak bagi tau satu dunia masalah rumah tangga kita ok! Sumpah tak poyo dah. Sayang you tau busyukk c:

Monday, June 15, 2009

Hati-hati dengan Hati!

3:50 P.M
Room, Bed.


On my stomach, trying to read Getting Rid Of Matthew. Skull's breaking. Closed the cover, put my throbbing head on my folded arms infront of me, while trying so hard to stop my eyes from bursting tears. Soft melodious sound emitted from the computer bearing Open Arms. I finally decided to pick up a pen, and embedded the ink on a piece of paper, before typing it on this virtual diary of mine.

I've only read a couple of words from the paperback, but it seems to wander off, not sticking into my goddamn head. I was distracted and sad.


Peh, da macam Sophie Kinsella pulak. Aku tengah dalam mood na ayat novel kot. Tapi benda yang aku mahu cerita hari ini bukan cerita lawak, bukan juga cerita setakat untuk suka-suka. Ini kisah serious. Ini kisah boleh bikin orang marah, ini kisah boleh bikin orang sakit hati, ini kisah boleh bikin breakup! Tapi ini juga kisah benar, kisah yang terjadi, kisah aku yang makan hati *jika anda sedang cari preview novel Kacip, anda sudah salah taip URL*.

Cerita-ceriti ini bermula begini. Mula dengan aku terasa hati. Mana tak nya, bila kekasih hati mula buat tek peduli, pasal perasaan aku yang separuh mati. Ini jangan kau salah erti, bukan aku jeles membuta tuli. Nak buat macam mana, aku dah tak sedap hati.

Mungkin dia tak ada apa-apa, tapi caranya saja yang tak kena. Aku bukan kisah kau na pergi mana dengan siapa-siapa. Beyonce , Madonna mahupun Lady Gaga, tapi tolonglah, buka mulut cuba cerita. Jangan biar aku tertanya-tanya. Ini dah last minute baru kau na kasi berita. Itupun agaknya kalau aku tak tanya, sampai sekarang kau tak bercerita. Cakap lepas plan dibuat, itu tak dikira. Sama juga macam kau tak mahu cakap apa-apa. Perasaan aku lansung kau tak na jaga, na tanya pendapat lagi tak payah cerita. Atau memang kau sudah punya agenda, yang semestinya kau mahu simpan jadi rahsia? Mungkin kau akan kata aku mengada-ngada, hell yeah, tapi ini yang aku rasa!

Aku menulis di sini cuma agar kau tahu, aku tak na duduk diam macam batu. Cuma aku rasa respek kau pada aku kurang di situ, kau buat aku macam tunggul kayu. Kalau sudah plan 2 3 hari dulu, kenapa tak na bagitahu aku? Supaya aku tak payah merapu-rapu, baik aku pergi baca buku. Kau tahu, benda-benda kecik macam ni yang buat aku tahu, sejauh mana kau sayang pada aku. Mungkin semua ini tuhan dah tentu, supaya aku bukak mata dan tak terus malu. Aku juga patut sedar dan harus tahu, mana tempat aku dalam hati kamu.


p/s: ini MUNGKIN tiada kaitan dengan sesiapa, cuma aku suka-suka buat drama, dan MUNGKIN cubaan novel pertama.

pp/s: mungkin aku boleh jadi bintang rap terkemuka.

ppp/s: Jadi bagi kau, aku ni siapa ya?

Siri Tag #004: ABCs of life

as tagged by Jen
A is for Appeton, not Aaa... apa ni? tak faham aku

B is for Burden. haihhh

C is for Cekodok. Best kalau dimakan di petang hari

D is for DUMBDUMB. well, sounds like me

E is for Euuuuuwwwww! Life's gross.

F is for F-word. teringin sangat na sebut pada seseorang

G is for Gums. ingat tak gums hitam putih dulu-dulu tu?

H is for Hampeh. anda seorang yang hampeh~

I is for Ignore. operation Ignore is looking smooth!

J is for Jengjengjeng... *aku really tak punya idea*

K is for Korn. ni je yang aku ingat buat masa ni

L is for Love, because it hurts like hell

M is for Mary had a little lamb!

N is for Najwa. my name my name!

O is for OompaLoompas. Na Wonka satu!

P is for Pipiyapong. Nama yang tak henti-henti keluar dari mulut Jimi. Dia ada fetish agaknya

Q is for Quilt. best gila tengok katil aku tu.

R is for Rage. Nampak tak api keluar dari hidung aku?

S is for Sak. yu sak!

T is for Torture. im in one torture chamber nowadays

U is for Umbrella.

V is for Vulnerable. aku rasa sangat vulnerable sekarang. iyyaahhh. dush!

W is for Whack-ing you anytime i see you next time!

X is for Xylophone. teringat ABC atas meja masa aku kanak-kanak dulu

Y is for Yoyo... im really out of idea

Z is for Zwillings. penat aku surf internet semata-mata na check logo dia.
*tak mahu tag siapa-siapa. tak punya mood*

Thursday, June 4, 2009

Entry With No Appropriate Title

just 3 words:
WATCH SHALLOW HAL
p/s: Suffi kelihatan sedikit bulat dalam Suara Siswa selasa lepas!