My Hero. MUST SEE!!

Tuesday, August 18, 2009

Al Fatihah Buat Stella~

Untuk sebarang maklumat lanjut-->
Click here:
Gambar Ammer Awang & Late Stella

Saturday, August 15, 2009

Kurus Ke?

ahah! Next week cuti. Jadi bolehlah aku duduk-duduk memikirkan idea apa na tulis kat blog aku ni, tanpa risaukan segala homework yang perlu disiapkan. Humhh. Nasib baik UM masih baik sebab bagi cuti midsem seminggu. Kesian kat CD sebab cuti midsem sekali dengan cuti raya. haha. Maaf CD, tak ada niat na sakitkan hati kau, cuma aku rasa lawak je.
.
Jumaat minggu lepas aku ada timbang tau. Bila aku naik je scale tu, terus terkejut aku. Kenapa berat sangat ni???? Mula la aku risau. Bukan sebab apa, tapi berat badan berlebihan boleh membawa kepada pelbagai penyakit yang berbahaya, kata doktor lah. Tapi serius, memang aku risau. Jadi aku mengambil langkah berjaga-jaga...
.
Sejak dari tu, aku cuma makan roti. Kalau tak wholemeal bread, aku makan roti breakthru. Tak letak spread beb. Then aku beli smoked chicken ham dan frankfurter brand 5 Star tu, steam je, setiap hari. Potong-potong tomato, coral salad, susun-susun atas roti, then makan. Yum yum! Pastu aku beli salmon cut. RM34.50 per kg. Tak kisah la. Potong cili padi banyak-banyak, tabur atas ikan tu, then steam. Peh, mengancam! Kadang-kadang snack aku apple, sebab lapar jugak sometimes.
.
Aku exercise jugak. Ikut 3 CD Bellydance yang aku beli lepas aku SPM dulu. Masa tu diet jugak. Turun 13kg. Skang ni naik balik 13kg tu, sebab tu aku semangat na turunkan balik. Ini diet aku la. No frying, low oil & fat, low carb, low sodium, low everything. Masuk seminggu ni, aku da turun 2.8kg. Kalau kita congak, dalam satu bulan, approx aku boleh turun 11.2kg. Dan aku mintak tempoh selama 3 bulan dekat Hubby, kira ambil cabaran dia suruh aku kurus. So lepas 3 bulan, agak-agak aku turun 33.6kg. Memang ranting sangat-sangat la aku kalau macam tu. Ideal weight suda la kan?
.
CD, ingat deal kita bulan 12 ni. Timbang berat dekat scale shopping complex yang bising tu ok! *nanti bila tiba turn kau dia jerit "ANDA GEMUK"* Jadi Hubby, I rasa janji-janji manismu untuk belikan I 1 baju per 10kg loss tu terpaksalah you tunaikan. So, get your money ready aaa... Another Zara coming! wuhhuuuu~
.
p/s: terpaksa kurus, sebab possibility B kurus tu, sangat tinggi. Nanti dia cari lain!