My Hero. MUST SEE!!

Thursday, February 25, 2010

Ini untuk sahabat

"To ten million fireflies
I'm weird 'cause I hate goodbyes
I got misty eyes as they said farewell

But I know where several are
If my dreams get real bizarre
'Cause I save a few and I keep them in a jar"

- Fireflies lyrics by Young, Adam. Performed by Owl City




Yes, it's really hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep. Cause everything is never as it seems. Especially when I close my eyes. Tak perlu aku cerita panjang-panjang. Let the song speak itself.

Saturday, February 20, 2010

Adegan Senah - Akhir

Sudah lah Kak Senah. Cukup-cukuplah!

Air liur aku pun dah tak ada kalau na lawan Kak Senah berleter. Lagi banyak aku cakap, lagi banyak cerita baru Kak Senah timbulkan. Baik aku berhenti je, sebelum Kak Senah menghantui malam-malam aku. Risau pulak kalau aku bangun tengah malam tengok Kak Senah ada sebelah tengah peluk bantal guling aku. Tu bantal guling aku. Kucing aku nama NetNet pun tak boleh pegang, inikan pulak Kak Senah. NO WAY Kak Senah. Beli bantal sendiri okey!

Jadi dengan ini aku tutup kisah Kak Senah. Jom lah, kita peluk-peluk cium mulut! Penat dah ni. Kalau aku continue, maunya tak habis-habis sampai Jumaat pertama bulan Mac taun depan.


Friday, February 19, 2010

Budak-budak main kotak

Asal aku ubah je, na ubah jugak. Apehal? Kau jeles ke?

Derang tu tengok aku semacam je. Macam tak puas hati. Derang terus mengumpat aku. Ingat aku tak dengar agaknya. Dem betul derang tu. Pijak kang.

Kak Senah baru bukak account YM. Dia baru belajar macam mana na tulis status. Aku layankan saja. Aku suka jugak provoke-provoke dia suruh mencarut. Babi sana sini, mengata sini sana. Berterabur mata aku baca. Sebenarnya aku suka. Aku rasa thrill. Macam kak Jen tulis itu hari, quote "its like eating marshmallows; sweet and innocent". Nasib baik aku letak quote, nanti sekolah aku kata aku plagiat.

Semenjak belakangan ini aku dah jarang kontek Kak Senah. Sebab aku malas na dengar cerita dia, apatah lagi tengok gusi dia. Tup-tup Kak Senah dan clan Nasi Lemak dia buat taik dengan aku. Clan aku pun apa lagi, melatah jugak lah. Ewah-ewah Kak Senah ni. Tak sedar diri! Sekarang aku rasa Kak Senah dah tak ada idea. Lebih kurang setengah jam ni dia tak tukar-tukar lagi status YM dia. Lepas tu, bila na tukar Kak Senah mesti online kejap, lepas tu offline balik. Kak Senah pathetic gila. Saja na mencapub lah tu. Kurang perhatian. Aku dengar jugak Kak Senah ni tak ada laki. Mungkin dia sangap. Aku patut bagi ruang.

Tapi Kak Senah dari haritu tak bukak mulut pun. Salute jugak aku dengan dia. Bukan calang-calang orang boleh kontrol mulut puaka macam dia. Tapi iyelah, bukan ke Kak Senah ni lantang orangnya. Tapi takkan dengan aku pun dia takut. Tak kan lah. Dulu Kak Senah pernah menang anugerah juara carut sedunia. Aku pelik jugak kenapa masih tak dapat lagi carutan secara face to face dari dia. Dah lama aku tunggu. Mungkin Kak Senah na berubah kot. Atau potential laki baru dia dah warning awal-awal suruh dia jaga mulut jangan kasi orang cabai. Laki baru ke? Bukan laki pertama, like ever...

Kejap. Tarik balik. Kak Senah tukar status pesbuk dia. Misi berjaya!

Kak Senah oii, na pergi pasar ke tu? Na ikut!!


Ini post baru... baru tau ni!

Selamat tahun baru!

Belum terlambat lagi kot untuk aku mengucapkan selamat tahun baru 2010, sebab 2011 pun belum masuk lagi, so it makes sense whatsoever, kan? Ye, betul, memang lama betul tak masuk kan entry baru kat blog ni. Tak ada cerita best satu, tak ada idea dua, tak ada masa tiga. Kadang-kadang bila ada idea, tak ada depan PC. Macam-macam lah benda yang menghalang aku ni. Banyak kerja. Proposal siap, tapi tak best supervisor aku cakap. Apa x-factor yang aku na kena masukkan kasi best ni?? Pecah dah otak aku ni memikir...

Urut-urut otak kesayangan sambil mengeluh.

Cerita best satu. Hujung minggu lepas aku dan famili habiskan masa di Kelantan. Dah namanya cuti mid semester, berjalan lah kan. Despite congestion of the traffic sebab semua orang pulang untuk Tahun Baru Cina, kami tetap bersemangat. Kenapa pulak tak bersemangat kan? Kalau dah nama na jumpa chenta hati aku, traffic jam 50 jam pun sanggup diharungi. Inikan pula banyak kereta je. Small the matter. Pergi on 12th balik on 15th. Seronok... Aktiviti macam biasa, makan, makan,dan makan. Tak ketinggalan shopping, shopping dan shopping! Oh, syurga dunia.

Kebetulan anniversary aku pulak jatuh on the 14th. Kebetulan ke? Bukan memang dah rancang sejak dulu ke? Whatever. Tak sangka Hubby romantic. Tak pernah tahu he got a hint of 'romanticness' in him. Terkejut beruk jugak aku bila dia buat surprise BBQ dekat PCB bersempena anniversary kami tu. Member-member dia tolong siapkan venue, siapkan apparatus and everything. Mula-mula macam na jadi je surprise tu. Siap bawa aku keliling KB sebab tak ready lagi. Tapi macam mana pun, surprise tak jadi bila dia suruh aku sendiri yang bawak cake. Ada pulak macam tu. Haih... Tapi best BBQ nya. Thanks to you, hubby, and your beloved friends sebab make my day. You shouldn't have, but since you have, thanks a lot. And I mean A LOT!!!!!

First time ever, aku dapat love letter. I mean, a real love letter. Bukan love note macam budak-budak sekolah bagi tu. By the way, i received my first love note masa Tadika tau. Saja nak eksyen! So in that letter he wrote bla bla bla, quote "Boleh kan I na you jadi bini I?" and "I tak sabar na gi tulis nama emak kat surat beranak anak kita ngan nama Najwa Mohd Nasir" and "...sbb kasih sayang I kat you memang dah tak ternilai lagi. So please percaya I eh sayang!!"... Huuu, terharu gila sampai menitik-nitik. Ye Hubby, I percaya...

Kesat air mata. It gets to me every time I read it.

Bila aku ingat balik saat-saat tu, rasa macam semua masalah hilang. Termasuklah masalah kawan-kawan baik sendiri mengumpat aku. Dem betul.

Cerita best dua. Ini best panas. Rupa-rupanya, ada lah sekumpulan manusia yang agaknya terasa sangat-sangat lah dengan aku ni. It all started bila aku post a note, "ABCs of friendship" dekat facebook. So, it goes like:

Accepts you as you are
Believes in you
Calls you just to say hi
Doesn't give up on you
E
F
.
.
.

sampai lah J:
Just wants to be with you

so aku tulis sikit note dekat tepi: most of them cuma na jumpa bila ada jantan around. DEM!!

Adalah beberapa minah-minah ni terasa. The question is, kenapa terasa? Kenapa perlu terasa? Sebab derang macam tu lah kot kan? Kalau tak buat apa na "sentap" sangat? Belum pernah aku menggunakan perkataan ini, tapi disebabkan ada sentimental value, jadi aku guna. Lepas tu, minah-minah ni mengambil kesempatan yang ada untuk mengumpat. MENGUMPAT FC! Punyalah banyak huruf dari A sampai Z, yang derang na terasa sangat pasal huruf J tu kenapa? Yang statement baik-baik yang lain tu tak na terasa pulak. Semua na fikir negative kan? Tak pe lah. Initially memang aku tak ada la specifically maksudkan kat derang walaupun realiti nya memang macam tu pun derang tu, tapi disebabkan na 'menyentap' sangat, ok, aku maksudkan kat derang lah. Puas hati? Jen, kao tak ada sentap mana-mana part pon kan. Maksudnya kau tak buat apa-apa tak best lah kan?

Ada pulak aku dengar statement, quote "lupakan kitorang sejak baik balik dengan Tyson". Apahal pulak? Yang beribu kali aku ajak hangout tu apa nya? Tiap kali aku ajak jumpa, mesti ada je alasan untuk menolak. Tak ada duit lah, tak boleh lah, bizi lah and what not. Tapi bila ada rugby Ansara je, berlumba-lumba semua na datang awal. Kenapa? Sebab keluar dengan aku ni tak ada jantan, tapi masa rugby, jantan bergelimpangan kan? Amboi... Masa tu ingat aku tak terasa? Kawan dari form 1. Asal aku ajak je, tak na. Tapi ada ke aku kumpul ramai-ramai buat perhimpunan mengumpat? Lagi na suruh aku muhasabah diri. Derang ada muhasabah diri? DEM!

Marah aku ni dari hari tu. Tak pasal-pasal je menaikkan darah aku. Eh, kamon la. Grow up! Terasa benda-benda bodoh. Kalau ikutkan, aku lagi patut 100 kali ganda terasa dari derang.

Sign off!