My Hero. MUST SEE!!

Friday, February 19, 2010

Budak-budak main kotak

Asal aku ubah je, na ubah jugak. Apehal? Kau jeles ke?

Derang tu tengok aku semacam je. Macam tak puas hati. Derang terus mengumpat aku. Ingat aku tak dengar agaknya. Dem betul derang tu. Pijak kang.

Kak Senah baru bukak account YM. Dia baru belajar macam mana na tulis status. Aku layankan saja. Aku suka jugak provoke-provoke dia suruh mencarut. Babi sana sini, mengata sini sana. Berterabur mata aku baca. Sebenarnya aku suka. Aku rasa thrill. Macam kak Jen tulis itu hari, quote "its like eating marshmallows; sweet and innocent". Nasib baik aku letak quote, nanti sekolah aku kata aku plagiat.

Semenjak belakangan ini aku dah jarang kontek Kak Senah. Sebab aku malas na dengar cerita dia, apatah lagi tengok gusi dia. Tup-tup Kak Senah dan clan Nasi Lemak dia buat taik dengan aku. Clan aku pun apa lagi, melatah jugak lah. Ewah-ewah Kak Senah ni. Tak sedar diri! Sekarang aku rasa Kak Senah dah tak ada idea. Lebih kurang setengah jam ni dia tak tukar-tukar lagi status YM dia. Lepas tu, bila na tukar Kak Senah mesti online kejap, lepas tu offline balik. Kak Senah pathetic gila. Saja na mencapub lah tu. Kurang perhatian. Aku dengar jugak Kak Senah ni tak ada laki. Mungkin dia sangap. Aku patut bagi ruang.

Tapi Kak Senah dari haritu tak bukak mulut pun. Salute jugak aku dengan dia. Bukan calang-calang orang boleh kontrol mulut puaka macam dia. Tapi iyelah, bukan ke Kak Senah ni lantang orangnya. Tapi takkan dengan aku pun dia takut. Tak kan lah. Dulu Kak Senah pernah menang anugerah juara carut sedunia. Aku pelik jugak kenapa masih tak dapat lagi carutan secara face to face dari dia. Dah lama aku tunggu. Mungkin Kak Senah na berubah kot. Atau potential laki baru dia dah warning awal-awal suruh dia jaga mulut jangan kasi orang cabai. Laki baru ke? Bukan laki pertama, like ever...

Kejap. Tarik balik. Kak Senah tukar status pesbuk dia. Misi berjaya!

Kak Senah oii, na pergi pasar ke tu? Na ikut!!


4 comments:

hafiz n said...

kecik2 dulu si najwa ni baik jer...
tp skrg mmg maut repekan die.

ingatkn dia yg akn influence org len jd baek, tp dia plak yg influenced.

naseb baek dia pandai pull-herself-back-together

Najwa_La said...

Aku memang baik, tapi aku pon manusia jugak. Sometimes people get on my nerves.

Tak boleh sabar!

atreyu strange said...

Oh. Love the rage!

pssst, tukar layout mcm cotton network!

Najwa_La said...

cotton network bisnes lain. ini bisnes bagi mulut kena cili!