My Hero. MUST SEE!!

Wednesday, December 31, 2008

Mengenang 2008

Nota Penting: sepatutnya entry ini di post masa malam new year itu. tapi penyakit mengantuk telah membelenggu, jadi niat aku itu tidak kesampaian. harap maklum, bukan aku seorang yang tidak cerdik!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera! kurang lebih 1 jam dari sekarang, dan confirm-confirm kita akan memasuki tahun 2009. entry aku kali ini adalah untuk mengenang semula segala rentetan peristiwa-peristiwa penting yang terjadi sepanjang tahun 2008 ini. tujuan aku bukan untuk mengungkit perkara yang sudah, tapi ada yang boleh kita jadikan pengajaran jugak. macam-macam dah kita lalui tahun ini. harap-harap, ia dapat mendewasakan kita *ayat aku yang bajet skema. DEM!*

01 Feb - aku ditinggalkan boyfren
08 Feb - dapat dSLR aku yang pertama *Canon patratus D ku sayang*
14 Feb - hari menangis beramai-ramai
09 Mar - Atuk meninggal
?? Mar - fes entry kat fes blog aku
...
...
...
...
*byk mende aku tak ingat*

20 Aug - aku bertukar angin ke Blogspot
...
...
...
*tak ingat jugak*

13 Dec - jumpa dengan dia semula setelah setahun. well, kind of!
15 Dec - keluar dengan dia... but not alone... huh
18 Dec - bakal in laws aku datang ke rumah... is it too early to say this?
19 Dec - keluar berdua... yieehaa!
24 Dec - i was being proposed!!
24 Dec - sexual harassment yang macam haram! DEMYU~
29 Dec - pedeclaran pengkapelan... hah... apa la aku merepek ini?
*note that most of the dates di atas berkaitan dengan chenta aku. maaf, sebab sekarang aku sedang angau*

hurmm... da masuk 2009 pun. azam aku tahun ini ada banyak..kebanyakan daripadanya ialah, aku na menghabeskan azam tahun-tahun lepas yang tak kesampaian tu. lagi aku na menguruskan badan bagi lebih HAWT *ye la busyukk, diet la ni. pls note the LEBIH word ok!*, lagi aku na relationship aku kali ni berkekalan lah ke akhirnya *azam ini akan diulang pada tahun hadapan, Insyaallah*

Akhir kata dari aku, sukses sukses sukses!!

Tuesday, December 30, 2008

tagged again n again~

#1 describe 10 things about the person who tagged you. (Anna)

1. anna ini bukan sue anna joe
2. study kat UTM
3. dia buat bisnes woo... sila beli!
4. dia inspire aku untuk buat blog... mungkin satu hari aku akan buat vlog pulak.haha
5. somehow related to me, tapi bukan dari segi kekeluargaan. *kita je paham kot c:*
6. dia pandai... bila lah aku akan punya otak serupa dia??
7. selalu bagi nasihat kat aku pasal seseorang ni.. terima kasih~
8. dia ada seorang member yang baik bernama Dill
9. ayu lah si dia ni... wanita melayu terakhir lahh~
10. belongs to Mr Hafis. semoga kekal selama-lamanya!

#02 - Now u have to describe 10 things about yourself.

1. aku rox!
2. aku masih study tapi aku sudah gatal na kawen.
3. aku suka gadgets.
4. 1 factor to turn me on is by giving me flowers. Tuber roses to be exact!
5. aku tak pernah jemu membeli buku. sekarang stock buku aku penuh satu almari baju yang aku convert jadi mini library dan juga treasure box aku.
6. warna baju yang tak boleh aku pakai ialah kuning. aku akan nampak sungguh GEMOK!
7. aku minat bebenor dengan pen atau pensel yang ade doll kat hujung dia tu.
8. aku minat bende pelik-pelik. contohnya magic 8 ball yang aku ada untuk menilik naseb sendiri. bila aku goncang and it turns out bad, aku akan tak percaya dan goncang lagi sampai dapat yang best-best aje.
9. aku suka kucing. apa juga jenis aku suka. mahupun kucing itu kucing yang sedang kencing
10. aku benci hypocrites. DEMYU!

#03 - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names..

1. khay
2. chem
3. sarah
4. wan
5. ain
6. wanie
7. dill
8. patie
9. shidi
10. shafiq

Monday, December 29, 2008

kata chenta #001: Terima Kasih Sayang

entry kali ini khas i tujukan buat u... terima kasih kerana kembali menyinari hari-hari i!

sebenarnya memang bukan hari ini kita betul-betul establish our relationship. biarpun kita dah sama-sama meluahkan segala-galanya pada 24 Disember 2008 yang lalu, tapi disebabkan i insist untuk men-declare kewujudan kasih sayang *or should i say, MASIH?* antara kita pada awal muharram ini, so u pon kene ikut. hehe c:

u tahu, sebenarnya waktu u datang rumah i bersama kawan-kawan u hari itu, perasaan i sangat berdebar-debar. tak tahu kenapa. setelah setahun tak bersua muka dengan u, barulah hari itu u menjelma. i rasa bahagia sangat walaupun masih ada marah-marah sayang pada u ketika itu. dan walaupun kita tak bercakap sepatah haram pun, i masih dapat mendengar suara macho u itu yang mampu menghangatkan malam-malam i. *geli plak baca ayat ni. u mesti bangga kan. caitt*. dan saat family u berkunjung hari itu, i lebih yakin yang sesuatu bakal terjadi antara kita, walaupun agak takut untuk i berharap.

waktu kita keluar berdua ke Cineleisure hari itu, bau Hugo Boss yang menusuk kalbu i menjadikan i lebih gilakan u. dah la i memang da gilakan u selama ni. makin menjadi-jadi pulak. nasib baik tak kena strightjacket hari tu. dan sewaktu u men-dedicate kan lagu dear god kepada i itu, jantung i semacam berhenti berdegup. betul ke apa yang i alami ni, atau sekadar satu lagi mimpi siang hari? ternyata semuanya benar.

dan malam itu, bila u berterus-terang mahu menjadikan i permaisuri hidup u *u ni cliche la b*, rasanya seperti dunia ini berhenti berputar dan yang ada cuma i dan u. dan ayat-ayat jiwang yang u lafazkan itu *walaupun sekali lagi ayat-ayat cliche itu keluar di skrin henpon i*, mampu menggoyah pendirian i *untuk tidak memberi muka kepada u lagi*. jahat tau u ni. dan hari ini, kita metrai ikatan ini, semoga tak akan terputus lagi, macam yang u janji dengan i hari tu, ok?

B, peristiwa yang pernah berlaku dulu itu, kita jadikan pengajaran. i pasti, setahun hidup berasingan itu mampu mematangkan kita. i minta maaf atas semua kesilapan yang pernah i lakukan, kata-kata yang pernah i lafazkan *or write as well*, dan moga hubungan kali ini terpelihara dan sentiasa di bawah rahmat-NYA. ameen...

i akan sentiasa sayang kan u, dan akan sentiasa menemani u tak kira susah atau senang. itu janji i. SAYANG U SANGAT-SANGAT B!

loads of luv,
Najwa Mohd Nasir

p/s: amaran: ayat aku ini bakal membuatkan sesetengah pihak mual dan muntah-muntah. harap maklum!

Inilah jadinya kalau kita ingat kita aje yang terer!

betul ke apa yang aku cakap selama ni? make sense kah apa yang aku dok merepek for the past lebih kurang lapan bulan ini? aku sendiri tak tahu. sebab itu aku perlukan korang semua untuk bagi aku komen-komen membina, supaya aku dapat perbetulkan kesilapan dan improve myself. semua kritikan-kritikan yang aku rasa boleh menjadikan aku seorang manusia yang lebih sempurna, aku akan terima. tapi kalau yang na manjatuhkan aku tu, maaf lah. silalah kau ke longkang~

aku bukan na cakaplah, tapi sejak aku berkecimpung dalam arena ke-blogger-an nih *is that even a word??*, banyak jugak aku bace blog-blog yang aku senangi dan ada yang 50-50. aku suke explore other people's blog. macam-macam yang aku boleh jumpa. ada yang santai, ada yang post lagu, ada yang tak habes-habes buat tag, ada yang menjual-jual *silalah ke laman web kazen aku, dia jual muslimah swimsuit*,ada yang express feelings dengan menulis puisi muisi walaupun ada yang cliche, dan yang paling aku tak tahan adalah, orang yang sentiasa meng-condemn orang lain dalam blog dia. semua orang salah. abes, kau ingat kau aje yang betul?

ada this particular blog yang mana pada mulanya aku suka baca. kinda funny and interesting. cara penulisan blogger ini buat aku tertarik untuk baca bolg dia yang berteraskan unsur-unsur hiburan tu. tapi bila aku nilai balik setelah aku membaca post demi post, aku tengok, mamat blogger ini banyak menyalahkan semua orang kecuali... DIRI SENDIRI. asal dia aje, betul. asal betul aje, dia *aku pulak yang cliche*. kenapa lah dia macam tu?

lagi pulak, kalau ada orang kritik pasal entry-entry dia ni, cepat aje na melatah. tu lah, ada sekali tu, aku cakap kat member aku, kalau rasa-rasa tak boleh terima kritikan atas setiap apa yang kita tulis dan publish dalam sebarang blog atau notes dalam social network sites, lain kali jangan menggatal na tulis. just keep it to yourself. penulis blog yang aku maksudkan ini juga boleh aku kategorikan sebagai Mr. Grumpy la. selalu aje marah-marah dalam setiap entry. ada je yang dia tak puas hati. susah betul na memuaskan hati dia ni. Chill bro, chill!

walaubagaimanapun, itu blog dia. suka hati dialah na cakap apa pun. kita yang membaca ni patut tahu bezakan dan menilai apa yang betul dan apa yang salah. tak lupa jugak, ini blog aku. kalau aku na mengomen si penulis blog itu pon apa salahnya. INI BLOG AKU LA DEYY!

maaf kalau si penulis itu membaca entry aku yang ini. kalau kau boleh komen orang lain dalam blog kau, kenapa tidak aku kan? aku juga punya hak yang sama. *tapi ini komen sayang, kita sama-same betulkan kesilapan kita*. dan maaf juga kepada peminat-peminat blog si dia ini. bloggers should have the freedom to write what he/ she thinks. komen pilihan Sue Anna Joe dalam blog dia memang bernas. aku setuju dengan apa si Diloz cakap. terima kasih kerana membuka minda aku menjadi penulis blog yang lebih straightfoward. Muchos Gracias!

Thursday, December 25, 2008

DEM si tua~

Amaran: entry ini mengandungi perkataan-perkataan berbaur carutan yang bakal mengganggu sensitiviti sesetengah pihak.

mula-mula aku na ucapkan Selamat Hari Natal kepada semua yang beragama Kristian!!

topik yang aku nak bangkitkan hari ini ialah sexual harassment. adakah anda tahu apa itu sexual harassment?

Sexual harassment is unwelcome attention of a sexual nature and is a form of illegal and social harassment. It includes a range of behavior from seemingly mild transgressions and annoyances to actual sexual abuse or sexual assault. Sexual harassment is considered a form of illegal discrimination in many countries, and is a form of abuse (sexual and psychological) and bullying.

jadi, jelas kat penerangan di atas *yang aku cilok dari wikipedia*, kita semua tahu, harassment itu termasuk juga perlakuan berbaur seksual yang kita tak senangi atau perlakuan yang membuatkan kita rasa tak selesa. in mat saleh they say "annoyance" lah. *mencilok ayat lagi, tp ini ayat Busyukkk c:*

ramai wanita-wanita dan gadis-gadis kat Malaysia yang makmur ni sebenarnya terkena. tapi sayangnya, kita tak diberi pendedahan yang terperinci tentang bagaimana sebenarnya sexual harassment ini. kebanyakan dari kita sendiri tak tahu yang kita sedang di-harass.

to be frank, aku menyampah sangat dekat sesiapa yang berani buat sexual harassment ni. pendapat aku lah, mereka-mereka yang tak dapat kawal nafsu ini, elok saja kasi potong itu birdie! lagi-lagi bila mereka buat pada darah daging sendiri.

*perasaan marah aku da tak dapat dikawal da ni. siap sedia ye!*

kepada si setan tua ganyut:

"hoi kemaluan ibunda, listen, kissing my neck is not ok. so do my hands n arms. bertanya tentang saiz payudara aku is not cool. biar lah besar mana pun, kalau kau na, pegi buat surgery lah. tarik-tarik tshirt aku untuk melihat dengan lebih jelas betapa voluptuous nya payudara aku, tak sopan. memeluk aku sambil berkata, "ini ke rasanya badan si 36C" adalah sangat celaka. datang ke rumah masa parents aku tak ada, lagi macam cibai. siap kau boleh pesan jangan bagi tahu dekat mama and ayah tentang apa yang kau tanya. fakyu lah. aku bukan girlfriend kau. kalau kau da tak boleh tahan na menggomol perempuan, kau boleh pergi cari dekat Bukit Bintang. tapi tolong, aku kau jangan usik. kau ingat aku bodoh ke? kau ingat aku akan diam aje. sial! dulu aku hormat kat kau, tapi sekarang, bagi aku, taraf kau sama macam anjing tepi jalan. kau itu binatang. ingat-ingat lah sikit, kau da tua kerepot. tak lama lagi na masuk kubur dah. harap pegi masjid tiap maghrib, junjung haji ke hulu ke hilir, tapi dalam hati, busuk, menanah. dem! ingatkan parents aku boleh harapkan kau, tapi, harapkan pagar, pagar da berkarat, siap byk taik burung. CILANAT!!"

**shoutout itu bukan rekaan. telah berlaku dan aku sangat pissed off.
maaf parents, aku da tak boleh sabar.
dan sangat bengang.
to Busyukk, thanx for texting me tepat pada masa itu.
u macam dapat rasa je kan?
thanx jugak kepada 'kawan mama' *nama dirahsiakan*
kerana menelefon. saved by the ring**

Wednesday, December 24, 2008

Why Do Men Avoid Commitment?

Commitment: verb, female: a desire to get married and raise a family; verb, male: not trying to chat up other women while out with one's girlfriend or wife.


bagi aku lah kan, lelaki ni, dorang boleh komited pada sports macam its their religion. Tapi, cuba kau suruh dorang komited pada satu relationship, menggelupur bai! A man will often hold back his feelings towards the woman he loves, but can become visibly emotional when his favorite team is playing - siap ada yang nanges kalau kalah tu.

If you want a committed man - look in a mental hospital!

Pasal tu lah aku penah cakap dulu, lelaki yang takutkan komitmen, belum boleh dikategorikan sebagai lelaki, tapi BUDAK lelaki. baby... dan sekali lagi aku tekankan kat sini, kalau kau rasa kau belum cukup jantan untuk bagi komitmen kat perempuan yang kau suka, better don't tell her you love her. kau akan jatuhkan confidence dia bila kau tinggalkan dia kelak.

The only difference between men and boys is the price of their toys.

**kalau korang pernah rasakan macam mana rasanya bila ditinggalkan, korang akan paham maksud aku. dan kepada siapa-siapa yang na rasa, silakan buat keputusan terburu-buru. sekian c:**

*updated on 24th Dec at 1800 hours; to budak jahat saya, terima kaseh c:*

Tuesday, December 23, 2008

CUTIKAH AKU?

hari ni dah 23hb
tinggal berapa hari aje lagi aku boleh bangun ikot suka hati
atau mandi bila aku rasa nak mandi *kadang-kadang aku save air untuk sehari*
minggu depan dah tak boleh bai... terganggu penghidupan aku

tapi satu aje yang aku sakit hati sangat
ni adalah luahan perasaan kepada UM, so called kebanggaan kami tuh:

"ehem, dimulakan dengan bismillahhirrahmanirrahim
kau da bagi aku course structure suruh ikut, sekali bila aku na register
ada pulak subject yang tak ditawarkan. apahal lak ni?
sekarang ni aku punya credit hours ade 16 je, na penuhkan lagi 3
kalau aku extend banyak sem nanti, semuanya salah kau ye UM!
demyu~"

*kepada makcik india yang jaga frontdesk dekat office FSKTM tu, anda terkecuali, anda kiut lah c:*
**wan, kau mengingatkan aku kepada hari aku perlu register... haihh~**

Saturday, December 20, 2008

aku tak pandai potong BETIK?

*potpet potpet* tadi amma aku bebel

aku tak reti macam mana na potong buah tu
buang kulit dulu ke, potong dulu
last sekali aku potong aje. ikot suka hati aku
tibe-tibe...

"ada pulak potong macam ni, ni macam na bagi makan burung kat zoo"
amma aku masuk dapor dahh. mati la aku~
betik tu dah macam penyek-penyek aku kerjakan. ganas aku ni bai!
appa aku relek je. aku hulur kat dia, dia makan dengan baik punya

"ok, ayah tak kesah. ayah makan je" kata appa
amma aku naik hangin lah

"ok, honestly ek, kalau masa umi ...... datang haritu, na hidang tak macam ni?"
amma emo. saba je lahh.

yang pasti sekarang aku da tau macam mana na potong betik.
BRING IT ON BEBEH!

lagi satu, tadi Ateh aku bagi sesuatu yang, hurm... tak tau na categorize macam mana
tapi dia bagi lah. haha.
Thanx for the off-white songket!
dia bagi sepasang kat aku
for bride and groom... lengkap!
jadi sekarang, baju kahwin da selesai, tinggal tempah aje
tapi sebelom tempah kena tau saiz groom dulu kan?
jadi... ADA SIAPA-SIAPA TAK YANG NA JADI LAKI AKU?

Photobucket

::names are being censored for viewers discretion::

Tagged lagi bai!!

a tag shot by Anna~

1. Snap the picture of both inner and outer of your wallet
2. Introduce your wallet brand, price, and where you bought it.
3. Take out what ever is inside your wallet ( at least 5 pictures)
4. Snap a picture of your wallet with yourself
5. Tag other 5 persons.

Photobucket
ni wallet mowlet aku... brand Indon. ahaha, tak ada brand ah, tapi genuine leather wokeh! aku beli kat Tangkuban Parahu, Bandung mid this year. Kalau genuine leather kat sini mahal kan, sana bisa aja beli saploh!

Photobucket

Photobucket
yeahh. tu dia... tong sampah bergerak~
apa je dalam tu? ID, lesen, kad bank utk aku menyucuk dinding kalau duet da tinggal nyawa-nyawa ikan, Jusco Card yang jarang aku guna sebab kalau soppink mesti dengan mama *malas na keluar duet. ahaha*, resit *sebab aku macam my amma, suke simpan resit as proof of purchase dan na balance balik duet yang aku da spend - sebenarnye aku tak kemas wallet lagi*,
rules and regulation for I-Snap contest, gamba parents and grandparents aku, lagi satu gamba Bob masa form 1 *tak nampak sebab aku malas na menyeluk belakang gamba parents aku tu* dan ticket bus Mara Liner yang ex aku bagi masa dia terlepas bus on 15 Julai 2007 *tengah hangat bercinta kot, tu yang lupa na balik tu c:*

Photobucket
sudah-sudah. da habes da aku jawab tag nih. sile lah kau pulak amek gamba dan buat~

Wednesday, December 17, 2008

Thru My Lens - around KL~

ni pulak gegamba yang aku ambil masa round-round. dari pelbagai tempat. malas aku na describe satu-satu. tengok ajelah~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

hah. yang ini... lu pikir la sendiri, assalamualaikoommm!

Photobucket

Photobucket

Thru My Lens - Aca Weds Fiey~

*kepak kepak kepak kebung kebung kebung* cmni kot bunyi kompang

pada 13 Dec 2008, kami pergi ke rumah Aca setelah dijemput olehnya melalui Buku Muka.
malas aku na berceloteh... pendekkan, Aca ni sebenarnya member aku masa dekat MRSM Serting dulu. Sekarang dia masih belajar dekat UIA. dia nikah dengan bini dia ni bulan 6 haritu. weekend lepas baru dia buat majlis. elok lah kahwin, dah suka, jangan tunggu dah. dari maksiat banyak, kan? **gamba yang banyak telah diupload di buku muka juga dibawah kumpulan Serting Tyrant**

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

the aftermath of consuming a lot of nasi minyak is...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

p/s: lepas ni siapa pulak yang kahwin. mungkinkah aku? hurmm...

Thru My Lens - as requested by jenggo~

seperti yang korang sedia maklum, Bajenggo Gonjeng telah merequest supaya gambar-gambar rugby Ansara 7s yang baru lepas itu diupload di sini sikit. ye lah, nasib baik aku ni baik. tapi maaflah jenggo, battery sudah habis masa kau baru start masuk padang. siapa suruh masuk lambat sangat!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

tu baru gamba game, belum tengok outside the game lagi

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

gamba lain, nanti lah... yet to come. tunggu~

p/s: wan, aku da tak jiwang!

Tuesday, December 16, 2008

untuk semua yang bergelar sahabat...

*this entry is specially dedicated to all my friends, whom i've known personally, all thru these years, months, weeks, days, hours*

saat aku sedang gundah gulana dulu
kamu semua bantu aku untuk bangkit, sokong semangat aku
pimpin tangan aku (bukan macam tolong orang cacat penglihatan tu ye)
kini bila tiba saat kamu pulak
mari sini aku beri kata-kata membina sikit
get u all back in the game~

hey kawan-kawan aku yang pernah ditinggalkan:
--> keluarkan airmata kau sekarang dan habiskan sekarang jugak
jangan jadi macam aku, terbawa-bawa hingga satu tahun
kau kuatlah, kenapa na layan perasaan sedih lama-lama
rugi... aku dah rasa. dan aku rasa rugi!
betul kata izzul. aku dah nampak, dan aku sangat setuju.
kau masih ada aku, ada kawan-kawan yang sayangkan kau, ok!
dan jangan salahkan dia 100% kerana tinggalkan kau
dia ada alasan sendiri kenapa dia buat keputusan itu *walaupun kadang-kadang alasan tu sak habes, tapi itu dia. kau na buat apa?*
kau jugak ada silap. kau buat banyak salah. ingat, it takes two to tango!
sudah habis menangis? jom pergi makan, kau belanja aku ok?<--

hey kawan-kawan aku yang pernah meninggalkan: -->kau sudah tinggalkan dia kan? jadi kau jangan salahkan dia sangat-sangat.
sudah cukup perit dengan apa yang dia tanggung. jangan tambahkan beban!
ingat, kau yang mahu OUT, bukan dia! tak kira apa sebabnya
tapi kau lah punca retaknya hubungan itu. KAU!
sekurang-kurangnya, selama ini, dia bersabar dengan kerenah kau, tapi kau?
kau lari dari masalah. kau tinggalkan janji kau. *walaupun kau cuma mencabar dia, NOT WORKING!*
kau nampak tak salah kau sekarang? *bukan salah kau 100%*
memang dia juga ada salah. tak terkecuali. dia memang bersalah!
aku tahu kau punya alasan sendiri, kenapa kau tak mahu bersama dia lagi
mungkin alasan kamu itu boleh pakai dan mungkin tidak
terpulang pada individu untuk menilai
*beauty (pun) is in the eye of beholder*
aku sudah habis cakap. mahu kau belanja minum jugak. yeahh.<--


p/s: seronok betul kenal dengan seorang insan bernama Firdaus, moga akan terus jadi sahabat!



**semoga Ahmad Murshidi, Marahaini Markam, Ammar Khan, Sheena Shareena, Tengku Najiha, Izuddin, Ammar dan Awe akan terus gembira dengan kehidupan baru mereka. all the best!**

Monday, December 15, 2008

entry menikam kalbu~

*bunyi keruhan Patie lagi*

Tyrant menang Bowl. itu pun coin toss
kire nasib baik jugak lah. haha
camera aku pulak habis battery
sungguh celaka. aku pulak lupa nak charge sebelum tido semalam

DEM!

lepas habis game, dalam pukul 4
kami semua bertolak ke Midvalley, lunch la konon...
boley lah tahan...
lepas lunch, borak-borak lebih kurang, lepas tu singgah Brewball.

masa kat sana, aku konon-kononnya macam tak ada mood sangat lah
memang pon, aku tak reti na berlakon-lakon nih
kawan aku perasan kot, tarik kerusi, duduk sebelah aku
**sedang kawan-kawan aku yang lain bermain snook. gumbira sangat lah tuh**

Izzul pesan pada aku, dia kata sabar aje
dalam hidup banyak dugaan, kalau tak ada, tak best lah hidup
dia pesan pada aku lagi
kalau bercinta lain kali, jangan bagi 100% hati pada dia
lagi dia kata, aku mesti enjoy every moment of my life
kalau tidak aku rugi besar!

Izzul: laki-laki ni pon susah na difahami. kadang-kadang dia tak tunjuk apa dia rasa

Izzul lagi: bagi aku, perempuan itu PRECIOUS, dan lelaki yang melepaskan perempuan yang betul-betul cintakan dia adalah sangat rugi.

lagi lagi Izzul: lelaki membawa bersamanya sebuah bahtera, dan didalam nya ada isteri dan anak-anak. kalau lelaki itu pandai mengemudi, cantiklah perjalanannya.

dan lagi Izzul: kalau kau nak tau lelaki yang betul-betul baik, jangan nilai pada cara dia melayan kau, tapi teliti caranya melayan ibunya.

kata-kata Izzul pada aku, sungguh menyentuh hati, sampaikan di mata aku
bagaikan ada air yang bertakung
WOOSSSHHH
sekali airmata tu mengalir jugak
ingatkan hujan airmata ke apa
puas aku tahan-tahan sebab malu depan orang ramai
tapi, tak tertahan babe!

Izzul
: kau tahu kenapa yang kau masih meratap ni? sebab kau belum memaafkan. kau belum maafkan dia, kau belum maafkan diri sendiri. you should just let it go.

bila dia tekankan ayat itu berkali-kali
baru aku sedar, kenapa selama setahun ini aku tak pernah jemu rindu pada ex aku
dan kenapa aku perlu rasa cemburu sedangkan antara aku dan ex aku memang sudah tak ada kaitan lansung
rupa-rupanya, malam tadi aku dapat jawapannya
despite of all the noise in there.

hari ini, aku maafkan diri aku
sebab aku buat silap, memilih tanpa berfikir
mencintai tanpa membuka mata
merindui tanpa periksa
hari ini aku luput kan dia dari ingatan aku
dari hati aku, dan dari roh aku
semua yang dulu itu aku buang jauh-jauh
kini aku sedia mula hidup baru, aku sudah buat keputusan juga
kalau dia mahukan ikatan persahabatan
mengapa tidak kan?

I've Forgive, And I've Forget~

**update ini pada 15 Dec, selepas aku keluar jumpa EX aku di Midvalley. kami sudah jadi kawan. dan aku sangat tenteram, selepas setahun aku macam orang gila. terima kasih Izzul, sebab beri aku nafas baru**

lagu.tema.kesepian.aku~


oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila
airmata membasahi pipi
dah lagu lagu di radio
seolah olah memerli aku
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaan benci ini
sebenarnya cinta
yang masih
bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
disebalik senyuman mu itu
kau juga
merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
mula menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

pabila kau merenung matanya
ku rebah
jatuh ke bumi
disaat kau benar benar mahu pergi
seperti
ku bernafas dalam air

dan sebenarnya
aku rindu
aku tak mampu
tanpamu

*this is a great number by Yuna*
**dedicated, again, to he-who-already-knew-who-he-is**

Saturday, December 13, 2008

REUNION.AKU.DAN.DIA

ketik ketok ketik ketok... *bunyi kalkulator scientific aku*

kurang lebih setahun jugak lah aku tak jumpe die
sejak die text "I tak boleh sayang you lagi"
dan "I confuse sameade I sayang or I kesian"
tadi die menjelma depan muke pintu...
dan habiskan nasi lemak sedap yang mak aku masak
(nampaknye aku kene belaja masak jugak)

nasib baik, hari ni kawan aku dari MRSM dulu kawen
kalau tak, mesti aku stuck dengan die 2 jam
mak aku je yang melayan die dan kawan-kawan die
nasib baik juge die tak bawak awek baru die
kalau bawak mungkin aku halau
bukan aku shallow
tapi aku masih tak dapat terime die buat aku macam tunggul
macam tak ade perasaan.
kesian pade aku
kalau boleh aku na ucap ***** aje. tapi aku masih malu
malu dengan mak aku, kawan-kawan aku yang ade tadi
dan kawan-kawan die yang tak bersalah lansung
kalau aku cakap, mesti mereka serba tak kene
jadi untuk elakkan orang lain berperasaan macam itu, aku tak cakap
aku kan baik nek moyang~

aku tak nak bebel panjang pasal die
buang tenaga menaip aje, lagipon esok kene bangun pagi
na amek gamba untuk game Ansara 7s

kepade kawan-kawan ex aku:
terime kasih sebab sudi datang umah aku
walaupon aku tau kite tak ade kaitan lansung.
bukan aku tak na layan kamu semua tadi
cume aku tak selesa die ade. seyes aku tak selesa
mungkin kalau kite jumpe kat mane-mane tanpa die
sile tegur aku, dan mungkin
aku akan belanje teh tarik sebanyak berape cawan yang kamu semua na.
*nasib baik PTPTN aku suda approve balik. kalau tak, miskin lah aku sem depan!*

dan kepade kau yang tak ade perasaan:
aku rase kau buat satu kesilapan lah sebab datang umah aku tadi
tengok, aku da susah na tido
mate aku kan da berair je. ni yang aku malas neh
da la ade kawan-kawan aku tido kat bilik aku
malu lah aku bai!
bukan juge aku tak na layan kau sebab aku sombong aku pakai baju lawa tadi
cume aku tak na sakitkan hati aku sendiri
aku takot nanti ade ayat-ayat tak senonoh yang kua dari molot aku
sejurus selepas itu, kau pulak malu...
walaupape pon, kau jangan salah faham
aku sakit ati je dengan kau, aku tak benci
infact kan bro, aku tak penah benci kau
aku sayang gile kat kau. kalaulah kau dapat rase ape aku rase...

**aku tamatkan entry aku kali ni kat sini, pukul 12.30mlm, dengan bunyi dengkuran dari Patie. krohh krohh**

Thursday, December 11, 2008

blog pon ade SEX APPEAL?

ape yang buat orang na bace satu-satu blog tu?


-adekah sebab page die kalerful, banyak gamba, lebih-lebih lagi yang seksi meksi?
-adekah sebab tulisan penulis die bernas (macam aku. haha)?
-adekah sebab penulis tu ramai kawan?
-adekah sebab penulis tu suke buat title yang gempak tapi sebenarnye tulisan die hampeh?
-adekah sebab blog itu sendiri ade sex appeal? mungkin die memakai makeup jenama MAC.
-adekah sebab tulisan penulis itu penuh kontroversi?
-adekah sebab si penulis suke mencapub kat blog orang lain supaya blog nye dikenali ramai?
-adekah sebab kawan-kawan si penulis aje yang penuh kan kotak komen die?
-atau adekah sebab penulis ni sendiri yang menyamar jadi orang lain bg komen kat blog sendiri, sebab tu nampak macam ramai pembaca?

bincangkan...

meh aku na cerita kat hangpa~

aku rase macam da lame aku tak menulis. rindu plak kat sini. lame tak exercise jari jemari neh c: time time raye ni teringat plak aku mase zaman aku kanak-kanak dulu. walaupon skang ni xde la dewase mane pon. tapi serius dan aku memang tak main-main, aku rindu waktu sekolah rendah dulu-dulu.

1. mase tu aku sekolah pagi petang. pagi pegi sekolah kebangsaan, petang pukul 2 pulak aku rushing ke sekolah agama. pastu, balik pukul 6, mandi-mandi kene pegi mngaji pulak, pukul 7 kene balik makan sebab pukul 8 sampai 10 ade tuition. pukul 10 kang aku kene buat homework pulak. pehh, energy aku banyak gile mase tu, dan tak perlu meminum kacip fatimah pon.

2. mase kat sekolah agama, students sume kene solat Asar sesame. tapi mase tu cite Journey To The West tengah on. aku dan kengkawan mane boley terlepas cite tu. jadi kitorang semua pakat ditch skool sebab na keja kan cite tu. Makcik aku cakap, "kenapelah korang suke sgt tengok cite babi tonyok ni?"

3. alasan lain untuk ditch skool adelah-- sekolah kebangsaan aku buat latihan rumah sukan ataupun sukantara. jadi semua kene pegi. kalau bukan time sukan pulak aku kate aku kene buat latihan tarian. dulu-dulu aku active le mende-mende ni. sekali tu wa cakap sama lu, ustaz aku na tengok surat la pulak. menggelupur aku cari surat kebenaran. naseb baik kerani sekolah kebangsaan aku sporting... time kasi makcik, jasamu dikenang!

4. aku ingat lagi mase tu, kalau ade crush on someone, kite mesti bagi surat. haha. cite lawak. ayat bunge-bunge, kalah Shakespeare. adelah sekali tu aku dapat, siap letak bedak. kat belakang sampul tulis "senyum dulu baru buka". lepas tu dating lah konon, dengan senior aku, tapi dalam sekolah jugak. kat belakang blok akademik. siap kasi aku bawak balik yo-yo Bumble Bee die lagi (aku punye pecah siot!). konon-konon nye macam bagi aku sweater die lah agaknye. POYO!

5. dulu cikgu tuition aku garang na mampos. Cikgu Wahid name die. die suke pakai minyak rambut dan bile die berpeluh nanti, turun peluh kaler putih dari kepale die. misai die tebal (ayah aku mempunyai misai yang serupa), dan tempat tuition tu da macam mini-skool. siap ade kelas A B C lagi. die selalu buat spotcheck sifir, dan setiap kali die naikkan telunjuk die kat sesape, mesti budak tu akan mengeluarkan lagu sifir ala Siti Sifir, termasuk lah aku, cume tanpa spek hitam besar, payung ceti, baju kembang payung ala Saloma dan handbag aje.

6. aku pernah gaduh dengan kawan aku, Hakimah, sampai tarik-tarik rambut. da pegi NZ da die skang. hal nye kecik aje. mase tu aku cite kat die yang aku tertelan buih sabun mase mandi. aku kate la aku takut sebab ade asid dalam tu. dengan nada tak puas hati nye die sangkal aku, kate kat dalam sabun takde asid, tapi alkali. disebabkan aku masih budak kurang cerdik umor 8 tawun, aku pon tak na beralah la. mane la aku blaja sains lagi mase tu, tu yang tak tau kalau pahit maknenye alkali. jadi masing-masing pon mempertahankan diri masing-masing, dan berlaku lah adegan tarik menarik rambut kat depan kelas 2 Intan.

banyak lagi kenangan-kenangan aku mase dulu. seronoknye lah hai kalau aku ni macam peterpan, tak besa-besa. tapi yang seronoknye bile da besa ni ialah, aku menemui kebolehan diri aku yang menakjubkan seperti sang kancil

1. aku boleh membuat muke selambe dengan orang yang aku benci

2. aku boleh memaki hamun jika orang itu kurang ajar dengan aku. siap lah kau!!

3. aku suke merepek tak tentu hala

4. akhir dan yang paling utama, orang yang aku sayang boleh hancuq kan hati aku, tapi aku masih sayang kat dia. wallah~

i dun do thongs, but i wear push-up bras!

Your results:
You are Green Lantern
























Green Lantern
55%
Robin
52%
Supergirl
50%
Superman
50%
Wonder Woman
45%
Spider-Man
40%
Catwoman
40%
The Flash
40%
Hulk
40%
Batman
35%
Iron Man
35%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.


Click here to take the "Which Superhero am I?" quiz...




siape itu GREEN LANTERN?
aku pon tak taw sebenarnye. tapi dah die cakap macam tu, aku terime aje la
good imagination?
i have the wildest imagination
jangan pikir pompuan tak boley imagine...
ehem ehemmm

tapi kenape aku banyak dikaitkan dengan sidekick aje?
ni yang buat aku hati panas...
hurmmm

Wednesday, December 10, 2008

Mencari Diri Didalam Kamu

kenape aku rase macam diri aku dah hilang?
kenape aku dah tak macam dulu lagi?
sejak bile pulak aku menjalani brain transplant and personality modification?
mungkin aku da terpengaruh dgn pompuan2 yang berlagak baik kat luar sane

kenape sejak akhir-akhir ni aku gune 'saye-kamu' dlm blog?
kenape aku mule taip perkataan kiut miut?
kenape aku ade perasaan na bermanje-manje dengan ex aku dulu?
kenape aku tak rase ade orang lain lagi hensem dari die
walaupon memang berlambak-lambak mamat macho lain?

kenape aku lain dari dulu?
kenape aku boleh berubah?
kenape sekarang aku kelihatan bodoh berbanding mase sekolah dulu?
kenape mase kat Asasi dulu aku tak belaja betol-betol?
kenape aku bodoh sekarang?

kenape aku boleh kawan dengan orang gile?
kenape sesetengah kawan-kawan aku makan aku balik?
kenape orang yang aku sayang tinggalkan aku?
kenape aku benci banyak orang?
kenape behaviour mereka buat aku meluat
sedangkan aku taw ade jugak yang meluat dengan behaviour aku?

kenape aku benci snotty bitches?
kenape aku benci pompuan yang bajet seksi tp sebenarnye nampak cheap?
kenape aku benci lelaki yang suke amek kesempatan ke atas pasangan die?
kenape aku benci lelaki yang lembik, dengar je ckp betine?
kenape aku benci parents yang tak pandai jage anak sampai anak kurang ajar dgn depa?
kenape aku benci orang yang sakitkan hati orang lain?

kenape aku censored my thoughts yang aku na express dalam blog ni?
aku takut ape?
pedulik la ape orang na pikir pasal aku
itu aku. na tak na, terime lah
tak na, tak payah bace, senang...

aku na jadi aku yang dulu
aku yang da hilang sejak aku jatuh cinta dengan ex aku
kenape aku hilang?
sebab aku na impress die ke?
sebab aku desperate na kan boyfren ke?
kenape aku desperate?
sebab aku gile jantan ke?
ke sebab aku gile?

kenape...
kenape aku tanye banyak kenape?
sebab aku pon tak taw kenape...

najwala is confuse~

what the hell is PLURK?

sumone help!

Tuesday, December 9, 2008

hate it!

i hate girls

who tried so hard

wanted to look hot

and sexy

but turned out to be

blonde, cheap, filthy


BITCHES~

Sunday, December 7, 2008

WEDDING.BLISS

there are sum pictas, 2 nites before the big day
while we are still doing lotsa preparation


kak nicci. ayah. kak nana. ateh


my fav pict.mereka kelihatan sgt gumbira


kami sentiase ade mase utk camera!!


us lagi!


ayah n wan


pak chek n aunty noni. hes ayah's older bro


ayah with his nephews in law, abg saiful n abg rafi


see see. ayah n pak chek look alike kan?


the pengantin blom lagi n pengantin lame na naek pelamin plak!

pictas around the wedding

most of it shot by Waqi

Photobucket
hehe... due gadis rajin. letak munge telor!

Photobucket
my niece, Alya. shes so cute like her Aunty Wawa. **lotsa ppl hate me coz of my cute-ness, but i dun care. im used to it~ LOL**

Photobucket
kazen2 kuw y gilew2. in the center is kak ina, next to her kak ida, infwont kak didi

Photobucket
kazen i juge. fara, kak didi n me!!

Photobucket
the bride. Fifi...

Photobucket
sadly gamba xclear. speedlite bwt hal. battery flat plak!

Photobucket
the groom, Saiful. sekali lafaz jew. tok kadi pon 2 kali. **tok kadi neves**

Photobucket
the bride, again!

Photobucket
bestman, Joe 4U2C, pengantin, n bridesmade a.k.a my kazen a.k.a Kak Nicci

Photobucket
us kazens again. kak nana, me n waqi! **u look like Jamal Abdillah with the bow c:**

Photobucket
Abg Fadzil!! he looks like hes gonna eat the sireh junjung. watch ur weight!! its not in ur diet~

Photobucket
ihihi. my family~~

Photobucket
hantaran from bride to groom!

Photobucket
us. mybe next tym, we'll be attending her wedding!!

Photobucket
sum of us are here. sum are not. anyway, enjoy!